Proizvodi za automobile / venove / 4x4

stage_image

Media servisi

Continental je partner globalnog NCAP-a u kampanji ‘Zaustavimo sudare’

18/08/2015
  • Šasije & Bezbednost i Divizija pneumatici su se pridružili kampanji za poboljšanje bezbednosti na putevima kroz standardizciju montaže najmodernijih tehnologija bezbednosti posebno kod  podkompaktnih vozila
  • Globalni NCAP sa sedištem u Londonu, Velika Britanija, je međunarodno krovno telo koje sa sastoji od 9 NCAP tela za testiranje bezbednosti novih automobila na svetskom nivou
  • Informativna kampanja treba da istakne značaj ESC-a, Autonomous Emergency Braking i Motorcycle ABS-a, kao i tačnog pritiska u pneumaticima i dubine gazećeg sloja
  • Za zvaničan početak kampanje određen je događaj lansiranja u Brazilu sredinom novembra uz veliki broj svetskih političkih lidera, predstavnika medija i menadžera voznih parkova

Šasije & Bezbednost i Divizija pneumatici vodećeg međunarodnog dobavljača automobilske industrije i proizvođača pneumatika Continental su partneri Globalnog NCAP  u informativnoj kampanji “Zaustavimo sudare” na inicijativu globalnog NCAP-a, sa sedištem u Londonu, Velika Britanija, gde je međunarodno krovno telo koje sa sastoji od 9 NCAP tela za testiranje bezbednosti novih automobila na svetskom nivou. ANCAP, Asean NCAP, China NCAP, Euro NCAP, Japan NCAP, Korea NCAP, Latin NCAP i US NCAP i Sigurnosni Institute za bezbednost na autoputevima (IIHS), koji definišu standarde koje vozila moraju da ispune da bi bili nagrađeni vrhunskom ocenom od 5 zvezdica. U Evropi, sistemi za izbegavanje i ublažavanje sudara kao i sistemi za zaštitu dece i odraslih putnika, sistemi za zaštitu pešaka i sistemi za asistenciju kao Electronic Stability Control (ESC), Autonomous Emergency Braking Systems (AEBS), i Adaptive Cruise Control (ACC) su osnovna oprema za dostizanje ovih ocena.

New content item

“Mi sledimo našu dugoročnu strategiju ‘Vision Zero’ već mnogo godina. Uz inovacije i stalnu doradu i unapređenje naših komponenti i sistema, mi igramo vodeću ulogu u pravcu poboljšanja bezbednosti na putu. Vidimo da ‘Vision Zero’ obuhvata tri uspešne faze: od najveće važnosti je izbegavanje stradanja u saobraćaju, a zatim smanjenje broja povreda u potpunosti. Kada više uopšte ne bude nezgoda, mi smo ispunili našu ‘Vision Zero’,” kaže Frank Jourdan, član Executive Board-a u Continental AG i Predsednik Divizije Šasije & Bezbednost. “Od kako su sigurnosni pojasevi, ESC, sistemi za praćenje pritiska u pneumaticima (TPMS) i AEBS postali obavezni u komercijanim vozilima, ukupan broj nastradalih u saobraćaju na putu, povređenih, kao i samih udesa se značajno smanjio. To govori da godišnji danak od više od  1.2 miliona ljudi koji ginu na putu u svetu svake godine je još uvek frapantno velika  i potpuno neprihvatljiva cifra. Mi moramo da preduzmemo zajedniočke napore da smanjimo ove brojke.”

“Veoma nam je drago da smo u partnerstvu sa Continental-om u u ovoj novoj inicijativi promovisanja sistema za izbegavanje sudara i bezbednosti pneumatika. Da bi dostigli cilj Ujedninjenih Nacija da se prepolovi broj stradalih u nesrećama na putevima do 2020. godine potrebno je da snažno promovišemo montažu ESC-a, AEBS-a i ABS-a kod motocikala u zemljama rapidne motorizacije u Aziji i Latinskoj Americi. Naša kampanja ima za cilj da podigne svest o ovim tehnologijama za spašavanje života. Ako možemo da ubrzamo njihovu upotrebu, ubrzaćemo i napredak sveta prema stanju bez stradalih u nesrećama,” istakao je  David Ward, Generalni sekretar u globalnom NCAP-u.

Kroz kampanju ‘Zaustavimo sudare’ globalni NCAP i njegovi partneri, uključujući Continental, održavaće demonstracije vožnje da podignu svest o prednostima tehnologija bezbednsoti koj se uveliko masovno proizvode i da ohrabre njihovu primenu u podkompaktnim i kompaktnim modelima vozila takođe. Regionalni fokus biće na gusto naseljenim zemljama u razvoju, gde se prodaje veliki broj vozila u navedenim segmentima. Kada govorimo o tehnologijama fokus će biti na ESC-u, AEB-u i ABS-u za motore, dok kad su pneumatici u pitanju najveći značaj će se pridavati pritisku u pneumaticima i dubini gazećeg sloja.

Nikolai Setzer

Nikolai Setzer, član izvršnog odbora direktora kompanije Continental AG.

“Pneumatici su jedina tačka kontakta vozila sa putem. Sve sile koje se prenose na put se prenose kroz trag ne veći od veličine poštanske razglednice. U kritičnoj situaciji, pneumatik je taj koji odlučuje da li će se vozilo zaustaviti na vreme – ili ostati bezbedno na pravcu pri skretanju. Zbog toga želimo da informišemo što je moguće više vozača širom sveta, o bezbednosnim prednostima korišćenja pneumatika visokih tehnologija naduvanih na tačan pritisak i sa adekvatnom dubinom gazećeg sloja,” kaže Nikolai Setzer, član Executive Board-a Continental AG i Predsednik Divizije pneumatici. “Od sada, mi ćemo pozicionirati tehnološki orijentisane Continental premijum pneumatike još bliže dugoročnom cilju ‘Vision Zero’, u oblasti u kojoj Continental kao kompanija želi da iskoristi sinergiju svog širokog asortimana i tehnologija bezbednosti.

"Continental očekuje dva puta godišnje demontracije ‘Zaustavimo sudare ‘ u zemljama poput Kine, Indije, Malezije i Meksika, da bi podigao svest o prednostima najnovijih bezbedonosnih sistema, kao i tema vazenih za pneumatike. Cilj je da se dostigne dalji značajan napredak u globalnoj bezbednosti na putevima i dalje stalno smanjenje stradanja, povreda i nezgoda u saobraćaju.

Kampanja globalnog NCAP-a ‘Zaustavimo sudare’ zvanično će početi 18. novembra 2015, sa pokaznom vožnjom koja će se poklopiti sa globalnom konferencijom visokog nivoa o bezbednosti na putu. Moto ovog sastanka svetskih političkih lidera, menadžera voznih parkova i predstavnika štampe biće ‘Vreme je za rezultate’. ‘Zaustavimo sudare’ će voditi svoju kampanju preko www.stopthecrash.org  sajta, koji će služiti kao glavno mesto za kontakt, kao i kroz ostale platfome uključujući #stopthecrash tag na onlajn i platformama društvenih mreža poput Twitter-a, Instagram-a i YouTube-a.

Kontakt
Miha Kofjač
Miha Kofjač

Marketing communication manager

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 38

+386 24 50 34 39