Novi SportContact 6 je sada dostupan

tire_image1
  • Super sportski pneumatik nastavlja uspehe SportContact asortimana
  • Nastavlja se povećana potražnja u segmentu 19–23 inča
  • Očekuje se odobrenje za prvu ugradnju značajnijih proizvođača automobila; novi rekord postavljen u Nürburgring-u sa SportContact 6 pneumatikom

Novim SportContact 6 Continental nastavlja svoj uspešni asortiman pneumatika visokih performansi. Nov proizvod visokih performansi iz razvojnog odelenja u Hanoveru je sada dostupan kupcima. Četrdeset jedna dimenzija proizvodi se za naplatke prečnika od 19 do 23 inča. Novi super sportski pneumatik je posebno pogodan za čisto sportska vozila kao što su  Audi R8 ili Porsche 911, kao i veoma sportska vozila kao što su BMW Serije 5 ili Mercedes AMG. Asortiman takođe uključuje pneumatike pogodne za elektirčno vozilo Tesla S. Continental smatra da tržište u segmentu visokih performansi postaje sve popularnije kod kupaca i očekuje godišnji rast od blizu 10% za različite dimenzije novog SportContact 6. Novi pneumatik visokih performansi  je već dobio prvi pečat za kvalitet: Honda je dala odobrenje za ugradnju ovog pneumatika na novi Civic Type R pre zvanične promocije i postignut je novi rekord kruga na Nordschleife u Nürburgring-u.

Download the SportContact 6 video here.

Uspešna priča se nastavlja: SportContact asortiman pneumatika

Prvi “ContiSportContact” pneumatik visokih performansi se pojavio u prodaji 1994. godine. Kao što je to bilo uobičajeno u to vreme, izašao je sa vrele prese u dimenzijama od 13 do 20 inča. Ubrzo je postao moćan favorit kod tjunera vozila i sličnih proizvođača. Na primer, Audi, Porsche, BMW, Mercedes, Abt, i Hartge koristili su sportske pneumatike na svojim top modelima već u fabrici. Ovi pneumatici su takođe postali hit i kod krajnjih korisnika. Proteklo je sedam godina pre nego što je stigao zahtev za naslednika – ContiSportContact 2. Danas, industrija pneumatika očekuje kraće cikluse proizvoda zbog napretka koji se brzo postižu u istraživanju i razvoju kroz nova dostignuća. Svi “ContiSportContact” pneumatici su dokazano uspešni: pored brojnih uspeha u testovima sprovedenih od strane auto magazina, Continental-ov prvoklasni proizvod je prikupio preko 250 odobrenja proizvođača automobila i specijalizovanih tjunera. Od tada parametri pneumatika visokih performansi nisu jedine stvari koje se stalno unapređuju – novi SportContact 6, na primer, se konzistentno odobrava za brzine i do 350 km/h – i broj dimenzija je porastao. Najnoviji Continental pneumatik visokih performansi je dostupan za naplatke prečnika od 19 do 23 inča.

Tržište u “UHP” segmentu raste gotovo 10%

Dok je evropsko tržište pneumatika gotovo stabilno, segment visokih performansi može da očekuje da njegovi “UHP” proizvodi predstavljaju dobru mogućnost za rast. Continentalove prognoze sugeriše da će pneumatici u sada traženim dimenzijama naplatka od 17 i 18 inča rasti oko 5% svake godine do 2020, a proizvođači pneumatika očekuju da ovaj segment dostigne veličinu od oko 37,3 miliona do 2020. godine. Očekuje se da potražnja za pneumaticima prečnika od 19 do 23 inča još više poraste: u proseku se očekuje rast svake godine od 9%, što iznosi oko 7,5 miliona pneumatika u 2020. Ako bolje pogledamo prognozu vidimo da je veći očekivani rast kod većih dimenzija pneumatika. Očekivanja su da 19-inčni raste 8%, 20-inčni pneumatik 10%, dok stručnjaci predviđaju da pneumatici prečnika od 21 inča i veći rastu po 14% svake godine. To znači da će tražnja u ovom segmentu biti skoro duplo veća do 2020.

Continental očekuje da novi SportContact 6 dostigne visok nivo odobrenja ne samo od vozača, već i od proizvođača vozila. U ovom trenutku jedna trećina novih vozila evropskih proizvođača silazi sa proizvodne trake sa Continental pneumaticima. Premda kupci za prvu ugradnju očekuju mnogo – posebno u EU – tehničari u Hanoveru su veoma opimistični. Oni su ohrabreni prvim dobijenim odobrenjima i to pre samog lansiranja na tržište. Honda je već opremila svoj novi Civic Type R sa SportContact 6 u proizvodnji, omogućivši joj da postigne novi rekord na Nordschleife, na legendarnom Nürburgring-u.

Miha Kofjač

Marketing communication manager