AutoBild sportscars magazin imenovao je SportContact 6 za najboljeg na testu

04/03/2016
tire_image1
  • Novi UHP pneumatik iz Continental-a po prvi put izbija na vrh u uporednom testu pneumatika održanom od strane AutoBild sportscars magazina
  • “SportContact 6 je bio totalno ubedljiv,” kažu stručnjaci za testiranje

Hanover, March 4, 2016. Već posle prvog testa, Continental-ov novi UHP pneumatik,  SportContact 6, izbio je na prvo mesto na kojem se oseća kao kod kuće. Po završetku kompletnog testa, koji pokriva deset disciplina, stručni novinari iz AutoBild sportscars magazina su nagradli super sportski pneumatik razvijen od strane Continental-ovih inženjera u Hanoveru, ocenom “izuzetan” i pozicijom na vrhu u ukupnom poretku. Da bi pobedio, Continental-ov pneumatik vrhunskih performansi morao je da se dokaže na mokrim i suvim putevima i svojstvima vezanim za otpor kotrljanja. “Na prvom testu, SportContact 6 je bio totalno ubedljiv,” sumirali su stručnjaci. “Sa impresivnim bočnim vođenjem i preciznim odzivom na volanu pri skretanju (...) novi Continental SportContact 6 pružio je fine performanse,” izveštavaju oni. “Najnoviji SportContact iz Continental-a preuzeo je vođstvo u glavnoj disciplini uporednog testa pneumatika vrhunskih performansi.”

Uporedo sa novim UHP pneumatikom iz Continental-a, pet ostalih pneumatika evropskih, azijskih i američkih brendova nastupili su u testu dimenzije 255/35 R 20 na čelu i  295/30 R 20 na začelju. Test vozilo je bilo Jaguar F-Type. “Naravno da smo oduševljeni izuzetnim performansama našeg novog sportskog pneumatika vrhunskih performansi, SportContact 6,” kaže Alexander Bahlmann, Direktor za komunikacije u jedinici pneumatika za putnička vozila i lake kamione u Continental-u. “Ovi rezultati testa predstavljaju fini dokaz sposobnosti našeg novog premijum UHP pneumatika da stvarno pretvori najnovije tehnologije kojima je obdaren u tražena poboljšanja performansi na putu.”

Continental je prvi put predstavio novi SportContact 6, svoj poslednji super sportski pneumatik iz segmenta ultra visokih perfromansi, krajem prošlog leta. Tokom razvoja ovog pneumatika, Continental-ovi inženjeri su praktično ponovo osmislili hemijska jedinjenja trake gazećeg sloja, kao i šare i konstrukcije pneumatika. Trenutno je dostupno preko 40 dimenzija kod dilera za naplatke od 19 do 23 inča, uz nove dimenzije koje se stalno dodaju. SportContact 6 se proizvodi u Continental-ovim fabrikama u Korbahu,u Nemačkoj i Otrokovice, u Češkoj.

Miha Kofjač

Marketing communication manager