Proizvodi za automobile / venove / 4x4

stage_image

Media servisi

Continental letnji pneumatik je najbolji na ADAC testu

26/02/2016
  • ContiSportContact 5 osvaja najviše ocene na mokrim i suvim putevima u zajedničkom ADAC, ÖAMTC i TCS testu

  • ContiPremiumContact 5 takođe dobija najviše ocene: “dobar/veoma se preporučuje”

U zajedničkom testu održanom od strane nemačkog, austrijskog i švajcarskog automobilskog kluba, ADAC, ÖAMTC i TCS, Continental-ovi premijum letnji pneumatici osvojili su najviše ocene. ContiSportContact 5 dimenzije 225/45 R 17 je bio najbolji na testu u svojoj klasi, dok je ContiPremiumContact 5 dimenzije 185/65 R 15 takođe ocenjen sa  “dobar” – što je bila najveća ocena koju je dao ADAC. Sve u svemu, tri automobilska kluba su podvrgla 32 različita pneumatika evropskih, američkih i azijskih proizvođača svojim koracima, pomno nadgledajući njihove performanse na mokrim i suvim putevima, kao i kvalitet vožnje, potrošnju goriva i pređenu kilometražu.

Ukupno, u kategoriji pneumatika od 17 inča, samo četiri su osvojili najviše ocene, dok je njih jedanaest stavljeno u klasu “zadovoljavajući” “zato što pokazaju manju ili primetnu slabost u jednom ili više kriterijuma koji se ocenjuju,” ističu stručnjaci. Zbog vrlo loših performansi na mokrom, jedan proizvod je ocenjen sa samo “adekvatan”, a stručnjaci nisu imali drugu opciju nego da jedan azijski pneumatik niske cene ocene sa “neadekvatan”. Kao i prethodnih godina, ovde je razlog bila vrlo loša performansa na mokrom, gde su ovi pneumatici prikazali primetnu slabost.

Start

Pneumatici dimenzije 185/65 R 15 su idealni za vozila u sabkompakt i kompakt klasi kao što su Citroën C3, Hyundai i20, Opel Adam ili Renault Clio. Pneumatici dimenzije 225/45 R 17 odgovaraju modelima u srednjoj klasi kao što su Audi A4, VW Golf, BMW Serije 3, Ford Mondeo ili Toyota Avensis.

Kontakt
Miha Kofjač
Miha Kofjač

Marketing communication manager

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 38

+386 24 50 34 39