Continental letnji pneumatik je najbolji na ADAC testu

26/02/2016
tire_image1
  • ContiSportContact 5 osvaja najviše ocene na mokrim i suvim putevima u zajedničkom ADAC, ÖAMTC i TCS testu

• ContiPremiumContact 5 takođe dobija najviše ocene: “dobar/veoma se preporučuje”

U zajedničkom testu održanom od strane nemačkog, austrijskog i švajcarskog automobilskog kluba, ADAC, ÖAMTC i TCS, Continental-ovi premijum letnji pneumatici osvojili su najviše ocene. ContiSportContact 5 dimenzije 225/45 R 17 je bio najbolji na testu u svojoj klasi, dok je ContiPremiumContact 5 dimenzije 185/65 R 15 takođe ocenjen sa  “dobar” – što je bila najveća ocena koju je dao ADAC. Sve u svemu, tri automobilska kluba su podvrgla 32 različita pneumatika evropskih, američkih i azijskih proizvođača svojim koracima, pomno nadgledajući njihove performanse na mokrim i suvim putevima, kao i kvalitet vožnje, potrošnju goriva i pređenu kilometražu.

Ukupno, u kategoriji pneumatika od 17 inča, samo četiri su osvojili najviše ocene, dok je njih jedanaest stavljeno u klasu “zadovoljavajući” “zato što pokazaju manju ili primetnu slabost u jednom ili više kriterijuma koji se ocenjuju,” ističu stručnjaci. Zbog vrlo loših performansi na mokrom, jedan proizvod je ocenjen sa samo “adekvatan”, a stručnjaci nisu imali drugu opciju nego da jedan azijski pneumatik niske cene ocene sa “neadekvatan”. Kao i prethodnih godina, ovde je razlog bila vrlo loša performansa na mokrom, gde su ovi pneumatici prikazali primetnu slabost.

Pneumatici dimenzije 185/65 R 15 su idealni za vozila u sabkompakt i kompakt klasi kao što su Citroën C3, Hyundai i20, Opel Adam ili Renault Clio. Pneumatici dimenzije 225/45 R 17 odgovaraju modelima u srednjoj klasi kao što su Audi A4, VW Golf, BMW Serije 3, Ford Mondeo ili Toyota Avensis.

Miha Kofjač

Marketing communication manager