Proizvodi za automobile / venove / 4x4

stage_image

Media servisi

PremiumContact 6 iz kompanije Continental preuzima dve međunarodno priznate nagrade za dizajn

12/07/2017
PremiumContact 6 30° Web 2000px
  • Letnja guma Continental za automobile srednje i luksuzne klase osvaja IF nagradu za dizajn 2017. i „Red dot” nagradu za dizajn 2017.

Nova letnja guma PremiumContact 6 za automobile srednje i luksuzne klase dobila je dve međunarodno priznate nagrade za dizajn. Žiri IF nagrade za dizajn 2017. kao i „Red dot” nagrade za dizajn 2017. izabrao je gume Continental zbog posebno atraktivnog dizajna. Dizajner guma Continental Ulrih Ber, koji je bio uključen u razvoj nove gume, rekao je: „Naravno, izuzetno smo zadovoljni obema nagradama. Prva misao prilikom razmatranja savremenog dizajna guma obično je usmerena na dezen gazećeg sloja. Ovo je veoma važan aspekt, s obzirom na to da mora zadovoljiti sve veća očekivanja sigurnosti, rukovanja i komfora. Ali dizajn bočnih strana takođe igra važnu ulogu. Ne samo da nosi informacije koje potrošačima trebaju – većina njih podrazumeva se po zakonu – već i preko svog dizajnerskog jezika doprinosi i vlastitom identitetu gume, koji se zatim mora uskladiti sa porodičnim izgledom različitih proizvodnih linija .” Ove dve nagrade za dizajn su među najprestižnijim svetskim priznanjima za industrijski dizajn. One pre svega nagrađuju dizajnerske osobine koje su od značaja za krajnjeg korisnika. U oba slučaja dobitnike nagrade bira panel nezavisnih međunarodnih stručnjaka.

iF_DesignAward2017red_l_RGB

Što se tiče ocena performansi, PremiumContact 6 od samog početka prate pozitivni naslovi. Između ostalog, pobedio je na letnjem testu guma magazina „AutoBild”, sa najkraćim kočionim rastojanjima na vlažnim i suvim putevima, našavši se ispred 51 takmičara. Osvojio je i zvanje „Eko-šampiona”, naglašavajući ravnotežu između karakteristika vezanih za bezbednost pneumatika i njegovih ekoloških performansi, što se ogleda u kilometraži i otpornosti kotrljanja na najvišem tehnološkom nivou.

PD2017_RD_line_RGB
Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39