Tire Technology International dodelio Continental-u nagradu Najbolji proizvođač guma u godini 2017

16/02/2017
  • Najviši  ekspertski panel sudija dodelio je nagradu proizvođaču guma za izuzetne i velike investicije u razvoj, istraživanje, testiranje i opremu za proizvodnju
  • Vizija i strategija usvojena do godine 2025 pokrenula je impresivan broj inovacija i odličnih projekata u 2016
  • Tri faktora su bila presudna za odluku: novi razvojni centar vrhunskih tehnologija; prirodna guma iz korena maslačka; ogromno povećanje kapaciteta
Nikolai Setzer

Nikolai Setzer, član izvršnog odbora direktora kompanije Continental AG.

Prošle noći na sajmu Tire Technology Expo 2017, organizovanom u Hanoveru u periodu Februar 14-16, Continental je proglašen od strane  stručnog časopisa “Tire Technology International” za Proizvođača godine u segmentu tehnologije izrade pneumatika, koja se dodeljuje od 2008. Tom nagradom, najviši ekspertski tim od 27 članova, uključujući eksperte iz Evrope, Japana, Indije i Amerike, nagradili su investicije koje je Continental inicirao u poslednjih dvanaest meseci. “Mi smo veoma počastvovani tom nagradom koja ceni sve naše tehnološke projekte i inovacije koje smo realizovali, radeći u kontinuitetu i u okvirima naše Vizije 2025 koja definiše dugoročne strategije našeg rasta,” rekao je Nikolai Setzer, član Izvršnog borda direktora kompanije Continental AG odgovoran za korporativnu nabavku i direktor divizije pneumatika, četvrtog u svetu proizvođača guma sa prodajom većom od 10 milijardi EURA. “U isto vreme, nagrada za najinovativnijeg proizvođača guma veoma motiviše naš globalni tim – koji danas ima više od 50000 zaposlenih – da nastavimo tim putem, korak po korak.”

Među Continental-ovim inovacijama, koje su bile odlučujuće na dodelu nagrade, je otvaranje Visokotehnološkog centra u Korbahu, u Nemačkoj, u junu 2016.; projekat dobivanja prirodne gume iz korena maslačka u istraživačkom centru u Anklamu, Nemačka; i proizvodnja prve ikad napravljene gume za kamione sa gazećim slojem urađenim od gume iz korena maslačka. Žiri je takođe visoko ocenio istraživačko-razvojni centar u Lusadu, Portugal, za gume koje se koriste u poljoprivredi, kao i ekspanziju proizvodnje pneumatika za kamione u Continentalovoj fabrici u gradu Otrokovice, Češka republika.

Oliver Schramm je primio nagradu u ime Continentala

“Svi kupci i korisnici kako guma sa visokim performansama tako i guma koje se koriste u poljoprivredi, na tržištima od Evrope do Kine, će imati veoma veliku korist od Continental-ve izvanredne posvećenosti investicijama u razvoj i istraživanje, testiranje i proizvodnju u poslednjih 12 meseci.  Čestitamo našem Proizvođaču godine!” rekao je Graham Heeps, izdavač časopisa Tire Technology International i predsednik tima sudija. Ta godišnja nagrada za inovacije i izvrsnost posebno vrednuje posebno sjajne ideje i težak rad uložen u projektovanje procesne industrije.  Kandidati su nominovani od strane čitalaca časopisa Tire Technology International ili su preporučeni od strane predstavnika izdavača. Nezavisni žiri eksperata je posle glasao i odlučio pobednika.

U kontekstu svoje Vizije 2025, od 2011 Continental je već investirao više od 3 milijarde EURA  u izgradnju novih fabrika: Hefei (Kina), Kaluga (Rusija) i  Sumter (South Carolina/ USA). Od toga je 350 miliona EURA godišnje investirano u ekspanziju postojećih fabrika širom sveta. Pored toga, izgradnja Continentalovog jedinstvenog analitičko-ispitnog centra - Automated Indoor Braking Analyzer (AIBA) na Contidrom-u je postavila temelje za otvaranje centra za tehnologije visokih performansi (HPTC) u fabrici u Korbahu, u Nemačkoj. Usklađenom mrežom proizvodnje mašina za proizvodnju guma, HPTC je generisao virtualan izgled proizvodnje u realnom vremenu. To se kasnije komunicira i implementira u svim Continentalovim fabrikama u svetu i time unapređuje efikasnost i perfektnost. Godine 2016, po prvi put ikada, Continental je proizveo 150 miliona putničkih guma i guma za laka teretna vozila, istovremeno postigao mnogo bolju regionalnu izbalansiranost između proizvodnje i prodaje u regionima EMEA, Amerika i APAC. Kao rezultat, Continental je na svom čvrstom kursu realizacije Vizije 2025.

Pored toga, ekspertski žiri u Tire Technology International je doneo i ranije odluku kojom je Continental bio proglašen za Proizvođača godine u 2014 godini. U isto vreme je Continental bio nagrađen za inovacije za takozvanu ContiLifeCycle fabriku u Hanover-Stoecken koja je ujedinila tehnologiju integrisanog pristupa kombinovanja vruće i hladne reparacije sa recikliranom gumom. Ta tehnologija je i danas globalno jedinstvena.