New content item

Povratak proizvodnji guma za poljoprivredne radove

Continental pokreće prvi asortiman sopstvenih premium radijalnih pneumatika

06/09/2017
Production Site

Proizvodni pogon je izgrađen u skladu sa ergonomskim smernicama, pri čemu se uređaji za dizanje koriste za transport poljoprivrednih guma.

• Na tržište su plasirane prve standardne gume Tractor70 i Tractor85, proširenje portfolija proizvoda u narednih nekoliko godina
  • Vrhunska proizvodnja u Lozadi, u Portugalu
  • Decenije iskustva u oblasti poljoprivrednih i specijalizovanih pneumatika pružaju čvrstu osnovu
  • Komunikacijska kampanja sa fokusom na poljoprivrednike

Hanover/Lozada, 5. septembar 2017. Continental se vraća u posao sa poljoprivrednim gumama sa prvim premijum radijalnim gumama za poljoprivredne radove novog portfolija. „Ponovni ulazak u poslovanje sa poljoprivrednim gumama jeste važan korak za nas na rastućem tržištu guma“, kaže Nikolaj Setzer, član Izvršnog odbora kompanije Continental AG i rukovodilac odeljenja za gume. „Tokom proteklih nekoliko godina uspeli smo da uspešno proširimo poslovanje specijalizovanih pneumatika plasiranjem guma za lučne i zemljane radove. Portfolio guma za poljoprivredne radove kompletira asortiman proizvoda za off-road upotrebu.“

Robusne standardne gume Tractor70 i Tractor85 za maksimalnu efikasnost poljoprivredne mehanizacije

Uz Tractor70 i Tractor85, Continental na tržište plasira i dve standardne gume za traktore. Gume su ekstremno robusne i izdržljive, a istovremeno obezbeđuju visok nivo udobnosti vožnje, lagano upravljanje po tlu i vuču. Imaju novu tehnologiju zupčanika i napravljene su od inovativnog najlonskog materijala, a patent nosi naziv N.flex. Pneumatici imaju oznaku Osmišljeno za efikasnost, što znači da su predviđene da povećaju performanse poljoprivredne mehanizacije i kvalitet rada, uz smanjenje raspoloživih sredstava. Nakon plasiranja standardnih guma Tractor70 i Tractor85, portfolio Continental guma će se do 2019. godine proširiti na ukupno 100 veličina.

Proizvodnja u Lozadi sa najsavremenijom proizvodnom tehnologijom

Istovremeno sa plasiranjem guma Tractor70 i Tractor85, Continental započinje i proizvodnju poljoprivrednih guma na svojoj lokaciji u Lozadi. Najsavremeniji proizvodni pogon osnovan je za manje od dve godine sa ulaganjem od 49,9 miliona evra. Blizu je pogona za proizvodnju guma za putničke automobile, koja je jedna od najefikasnijih u Continental grupi. Continental je takođe uspostavio centar za testiranje i razvoj na novoj lokaciji proizvodnje poljoprivrednih guma, gde se testira njihov kvalitet i gde se dalje razvijaju.

Više od 70 godina iskustva u proizvodnji poljoprivrednih guma

Ponovni ulazak kompanije Continental u posao sa poljoprivrednim gumama oslanjaće se na detaljno poznavanje sopstvenog razvoja, proizvodnje i distribucije specijalizovanih pneumatika. Istovremeno, proizvođač pneumatika ima koristi od višedecenijskog iskustva u poslovanju sa poljoprivrednim gumama: prva guma je proizvedena 1928. godine, a do 2004. godine u češkom gradu Otrokovice proizvodile su se radijalne gume. Iz tog razloga Continental još uvek uživa dobar ugled na tržištu.

Srcem i zemljištem: kampanja se fokusira na poljoprivrednika

Komunikacijska kampanja koja prati kretanje tržišta kombinuje strast sa tehničkom ekspertizom i inovacijama i odražava snažan fokus klijenata kompanije Continental. Kampanja ističe privrženost poljoprivrednika svojem poslu i naglašava zemljište kao osnov žetve i prinosa, i činjenicu da je ono optimalno zaštićeno Continental gumama.

Anika Hannig

PR & Marketing Communications Manager