Proizvodi za automobile / venove / 4x4

stage_image

Media servisi

Novi WinterContact TS 860 S pruža „cool“ performanse

13/09/2017
  • Nova zimska guma za sportske automobile i luksuzne sedane visokih performansi na tržištu od jeseni
  • Specijalizovana zimska guma osmišljena za bezbednu i sportsku vožnju
  • Odobrenja se očekuju od vodećih evropskih proizvođača automobila

Hanover, septembar 2017. Sa novim WinterContact TS 860 S Continental će prikazati zimske gume za sportske automobile i automobile velike snage osmišljene za dinamičnu vožnju. WinterContact TS 860 S biće dostupan na zamenskom tržištu i kao originalna oprema, jer Continental namerava da proizvođačima automobila ponudi prilagođene verzije sa različitim svojstvima upravljanja na najvišem nivou. Novi pneumatik pruža vrhunske performanse u smislu kočenja i upravljanja na suvim putevima, kao i karakteristikama za vožnju po snegu. Za narednu zimu, novi WinterContact TS 860 S biće proizveden u 14 veličina. Linija će uključiti prečnike od 18 do 21 inča, uz odobrenje brzina do 270 km/h.

Sa novim WinterContact TS 860 S, Continental odgovara na mnoge različite potrebe proizvođača i vozača automobila visokih performansi. Dakle, dok se guma razvijala, fokus je bio pre svega na kratkim rastojanjima za kočenje i precizno rukovanje na suvom, kao i na vrhunskom rukovanju po snegu. Ovaj zimski specijalista postiže kratko rastojanje kočenja pomoću svog „kočionog žleba“ – širokog žleba koji prolazi kroz sredinu gazećeg sloja i ima veliku površinu kojom se stvara prianjanje. Čvrsti, široki ramenski blokovi pružaju maksimalni opseg za precizan odgovor upravljanja, dok mnogi žlebovi gazećeg sloja i trakcione lajsne u blokovima gazećeg sloja omogućavaju dobro povezivanje sa snegom, što omogućava sportsku vožnju čak i na tipičnim zimskim putevima. Za sektor zamene, Continental je pripremio proizvod koji pruža veliku fleksibilnost čak i tokom zime. Kada je reč o originalnoj opremi, Continental namerava da zadovolji specifične i različite potrebe proizvođača automobila kao što su Audi Sport GmbH, BMW M Gmbh, Mercedes-AMG i Porsche sa prilagođenim gumenim spojevima za svakog od njih.

 

Ova nova zimska guma visokih performansi zauzima mesto iznad dva vrhunska modela, ContiWinterContact TS 830 P i WinterContact TS 850 P, koji su dobili vrhunske ocene u raznim testovima sprovedenim od strane časopisa o automobilima i automobilskih klubova. Dva prethodna modela su takođe bila veoma popularna kao originalna oprema. Na primer, TS 830 P je dobio 104 odobrenja proizvođača, dok je TS 850 P sa svojim manjim opsegom modela prikupio gotovo 50 odobrenja. Pre plasiranja na tržište, novi WinterContact TS 860 S već testiraju vodeći evropski proizvođači automobila.

Na bočnoj strani nova zimska guma prikazuje ne samo naziv proizvoda i mnoge obavezne identifikacione oznake, već i stilizovanu kariranu zastavicu letnje gume U-UHP SportContact 6, kao i poznati motiv pahuljice koji se pojavljuje na drugim zimskim pneumaticima firme Continental. Guma je prošla neophodne testove za simbol planinske pahuljice sa tri šiljka koji sve zimske gume koje dolaze na tržište od ove zime moraju nositi. Kad su u pitanju EU oznake guma, nova zimska guma spada u grupu C za vlažno prianjanje i, u zavisnosti od specifikacije, grupu B, C ili E za otpor kotrljanja. Po pitanju procene buke, ova veoma tiha guma dobila je simbol dve crne trake.

U momentu plasiranja na tržište, Continental će na početku imati 14 veličina dostupnih za felne od 18 do 21 inča, od kojih će šest imati „runflat“ tehnologiju sa SSR sistemom i ContiSilent tehnologiju za naročito tiho kretanje. WinterContact TS 860 S će biti dostupan u širinama od 225 do 315 milimetara sa aspektom odnosa od 60 do 30 posto, i odobrenje brzine do 270 km/h (indeks brzine „W“).

Kontakt
Alexander Bahlmann
Kai Rühling

Senior PR Consultant & Content Management Passenger & Light Truck Tires EMEA
Continental AG l Divison Tires

Büttnerstraße 25

30165 Hannover, Germany

+49 (0) 511 938 2370

+49 (0) 511 938 2455