Glavni partner trke Tour de France za 2019. godinu je optimističan: Kompanija Continental poziva učesnike u saobraćaju da budu pažljiviji jedni prema drugima

22/05/2019

• Kristijan Koc (Christian Kötz), novi član Izvršnog odbora, koji je odgovoran za pneumatike, kaže: „Kompanija Continental zalaže se za bezbedno putovanje, bez obzira da li je reč o dvotočkašima ili četvorotočkašima”.
  • Prvi proizvodni biciklistički pneumatik sa gumom od maslačka u vreme održavanja trke Tour de France
  • Ove godine će se sa trkačkim pneumaticima kompanije Continental takmičiti šest timova

Kompanije Continental i A.S.O., organizatori trke Tour de France, sa optimizmom očekuju ovogodišnji događaj. Govoreći tokom posete fabrici pneumatika Continental u Korbahu u Nemačkoj, Kristijan Koc, član Izvršnog odbora kompanije Continental AG i šef odeljenja za pneumatike, i Kristijan Prudom (Christian Prudhomme), direktor trke Tour de France, naglasili su značaj svog partnerstva za ono što je, bez sumnje, najteža i najpoznatija biciklistička trka na svetu. „Trka Tour de France za nas predstavlja dobru platformu na kojoj ćemo postaviti svoj štand kao jedan od tehnički najiskusnijih proizvođača biciklističkih pneumatika na svetu”, rekao je Koc. „Imamo dugogodišnje iskustvo u proizvodnji trkačkih pneumatika za Tour de France i dugu tradiciju snabdevanja timova svojim pneumaticima. Ova trka pomaže nam i da povežemo bicikliste i vozače i da istaknemo svoju posvećenost Viziji: nula (Vision Zero), koja za cilj ima svet bez smrtnih ishoda, bez povreda, kao i bez sudara na našim putevima. Na trci ćemo pozivati bicikliste i vozače da posvete više pažnje jedni drugima, kao i da istaknemo našu kampanju „Budi više od vozača” (Stay Wider of the Rider).” Prudom je izjavio: „Bezbednost vozača i vozila na trci je naš prioritet. Za kompaniju Continental, kvalitet proizvoda je glavni cilj, a dobri pneumatici očigledno poboljšavaju bezbednost. Ponosni smo na ovo partnerstvo, koje će trci Tour de France omogućiti neverovatnu tehničku stručnost.”

Conti 190521 1241_01_30 web

(Sleva nadesno): Kristijan Prudom, direktor trke Le Tour de France, Oskar Pereiro (Oscar Pereiro), pobednik trke Tour de France za 2006. godinu, Kristijan Koc, šef odeljenja za pneumatike kompanije Continental, Tomas Falke (Thomas Falke), šef poslovne jedinice Two Wheel

Uklapajući se u kontekst biciklizma i biciklističkih trka, tokom trke Tour de France, kompanija Continental takođe će raditi na jačanju svesti o svom korporativnom cilju održivosti. U tu svrhu, kompanija će predstaviti svoju prvu seriju pneumatika za bicikle sa gumom od maslačka. Model Urban Taraxagum je univerzalan pneumatik za sportske i trkačke bicikle u popularnoj veličini 35-622. Ove godine, kompanija Continental proizvešće prvu ograničenu seriju ovih pneumatika. Guma za pneumatike nastala je u istraživačkoj laboratoriji kompanije Continental u Anklamu, koja je otvorena u decembru prošle godine. U njoj proizvođač pneumatika sprovodi dalje testove u vezi sa usavršavanjem i preradom maslačaka kao alternativnog izvora gume u odnosu na tropski gumijevac. To će se, takođe, primenjivati na jedinjenje poznato kao crni čili (Black Chili), koje je prvobitno razvijeno u sektoru za dvotočkaše, a sada se koristi i u proizvodnji pneumatika visokih karakteristika za automobile. „Model Urban Taraxagum sa integrisanim prekidačem Vectran udoban je sportski pneumatik koji krši postojeće konvencije u proizvodnji pneumatika”, kaže Tomas Falke, šef poslovne jedinice Two Wheel u kompaniji Continental. „Pneumatik je razvijen i proizveden u našem istraživačkom centru u Korbahu. Još tada smo bili jedini proizvođač biciklističkih pneumatika koji su 'ručno napravljeni u Nemačkoj', a sa ovim novim jedinjenjem idemo korak dalje u svojim aktivnostima u Nemačkoj, jer je guma taraksagum sakupljena u Anklamu, u severoistočnoj Nemačkoj.” „Model Urban Taraxagum dostupan je od 2019. godine kao ograničena serija.

Ove godine, šest svetskih timova – Ineos, FDJ, Movistar, Bahrein-Merida, Katusha-Alpecin i Sunweb – takmičiće se sa trkačkim pneumaticima Competition Pro LTD kompanije Continental. Takođe, kompanija Continental opremiće službena vozila najnovijim modelom automobilskih pneumatika Continental, modelom PremiumContact 6, koji se proizvodi u Saržeminiju u Francuskoj.

Kao jedan od pet glavnih partnera ovog događaja, kompanija Continental privlačiće više pažnje tokom trke.  Logotip kompanije Continental stajaće na luku iznad finiša, kao i na luku „flamme rouge”, koji je od cilja udaljen jedan kilometar.  Posle svake faze, predstavnik kompanije Continental uručiće trofej pobedniku na podijumu.

press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj