Continental će snabdevati pneumatike na novom Volkswagen ID.3

14/11/2019
EcoContact 6
  • Novi električni automobil Volkswagen-a biće fabrički opremljen pneumaticima Continental
  • Letnji i zimski pneumatici adaptirani za posebne zahteve za električno vozilo
  • Dato je odobrenje i za tehnologiju automatskog lepljenja rupa ContiSeal

Hanover, 14. novembar 2019. godine Pneumatici Continental biće fabrički montirani na nedavno prezentiranom Volkswagen-u ID.3. Volkswagen je dao odobrenja za letnje i zimske pneumatike sa naplatcima od 18 i 19 inča. Letnji EcoContact 6 pneumatik i zimski specijalizovan WinterContact TS 850 P pneumatik adaptirani su da odgovore posebnim zahtevima ID.3. Kao električno vozilo, ID.3 će voziti na pneumaticima sa niskim otporom kotrljanja, kojima se štedi energija, a radi omogućavanja maksimalnog mogućeg raspona između punjenja; sa slabom bukom prilikom kontakta pneumatika i puta – radi komfora putnika; i sa aerodinamičnim dizajnom straničnog zida kako bi se smanjio aerodinamični otpor vozila. I letnji i zimski pneumatici karakterišu se ContiSeal tehnologijom. ContiSeal automatski i pouzdano zatvara rupe u gazištu pneumatika prečnika do pet milimetara, čime se eliminiše približno 90 odsto svih rupa. Continental Corporation na vozilu takođe isporučuje server koji obezbeđuje povezanost za električne ID. modele Volkswagen-a.

Volkswagen_ID3