Sa Continentalom snovi postaju opipljivi

09/07/2019
20_CONTINENTAL_BC_PR_porocilo_1800x945

S Continentalom snovi postaju stvarnost

Krajem maja Continental je 16 srećnika iz osam država jadranske regije odveo na nezaboravno 4-dnevno iskustvo u Provansu, gde su za volanom prestižnih automobila testirali pneumatike Continental sa gumenom smesom Black Chili.

Od više od 12 hiljada učesnika u interaktivnom nagradnom kvizu odabrano je 8 srećnika koji su dobili jedinstvenu priliku da na događaj pozovu još nekoga a time da i sami nekom drugom ostvare snove.

Sve je počelo u četvrtak, 23. maja. Nakon uvodnog leta u Francusku, kada nagrađeni još uvek nisu tačno znali šta da očekuju, njihovi snovi postali su još opipljiviji. Upoznali su se sa automobilima i tehnologijom koja se brine o njihovoj poboljšanoj bezbednosti u saobraćaju i dobili uvodne informacije o toku dešavanja. Nakon noći pune iščekivanja usledila je harmonija osećaja koja će još dugo odzvanjati u njima. Opremljeni samo mapom sa označenom trasom, za volanom prestižnih automobila opremljenim najboljim Continentalovim pneumaticima otisnuli su se na putovanje po slikovitoj regiji.

Kao što su rekli i sami nagrađeni, takvu paletu neopisivih osećaja nisu mogli ni da sanjaju. „To se ne može opisati, to se mora doživeti!“, rekli su. Njima je bilo obezbeđeno sve od samog početka do kraja: od prestižnog smeštaja i francuske kuhinje do prijateljskog druženja sa svim učesnicima i pre svega onog neopisivog osećaja kada u sportskom automobilu prođeš kanjonom reke i oslušneš odjek motora koji stvara čudesan krajolik oko tebe.

Za četiri dana nagrađeni su se uverili u čari Continentalovog razvoja i inovacija pošto su krivine Provanse istraživali vrhunskim prianjanjem pneumatika Continental visoke performanse sa gumenom masom Black Chili, koja je plod dugogodišnjih istraživanja i obezbeđuje bolje prianjanje i kraći zaustavni put kako na mokrim tako i na suvim putevima.

Pneumatike ContiSportContact 5, ContiSportContact 5P i SportContact 6 deo su originalne opreme automobila koji su bili pogonska sila događaja. To su: Porsche Boxster 718, Mercedes C43 AMG, Audi RS3, BMW M240i, Jaguar I-PACE i Ford Mustang GT. Sva vozila su pored pneumatika imala čitavu gomilu drugih ugrađenih komponenata koje proizvodi Continental. Tehnološki džin iz nemačkog Hanovera koji će 2021. proslaviti 150. godišnjicu postojanja, inače je jedan od vodećih globalnih dobavljača u automobilskoj industriji.

Black Chili Driving experience

press_contact_image_sidebar_luka_maselj