Proizvodi za automobile / venove / 4x4

stage_image1_lg

Tehnologija

Sistem za praćenje pritiska u pneumaticima

Sistem za praćenje pritiska u pneumaticima i elektronski sistem informacija o pneumatiku

Bezbednost i udobnost u vožnji su u direktnoj vezi sa stanjem pneumatika. Otprilike. 40% svih iznenadnih kvarova na pneumaticima su posledica nenaduvanih pneumatika. 

Sistem razvijen u Continental-u stalno prati pritisak u pneumatiku i pouzdano upozorava vozača u slučaju gubitka pritiska. 

Na ovaj način naš elektronski sistem informacija o pneumatiku pomaže  pomaže da se otkloni čest uzrok nesreća i unapređuje bezbednost u vožnji. Pored toga oni smanjuju emisiju ugljen-dioksida i potrošnju goriva.

Ako su pneumatici na automobilu nedovoljno naduvani za samo 0.3 bara, vozilo će da troši 1.5 procenta više goriva i u saglasnosti sa tim će da emituje veću količinu ugljen-dioksida.


article_66w_image1

Nova zakonska regulative u Evropi

Evropska komisija je donela zakon koji zahteva sistem za praćenje pritiska u pneumaticima na svim novim modelima od 2012.godine i na svim novim vozilima od 2014. godine – kao što je to već slučaj u SAD. Veliki broj vozila je već uključio sistem za praćenje pritiska u pneumaticima kao standardnu opremu. Ovi sistemi će svoje podatke učiniti dostupnim drugim sistemima – kočionom sistemu, na primer. 

Našim asortimanom proizvoda mi smo, stoga, u veoma dobroj poziciji de se dotaknemo budućih zahteva i učinimo monitoring još bezbednijim, ekološkijim, udobnijim i nadzor pneumatika još lakšim za vozača. 

Detaljne informacije o našim rešenjima za praćenje pritiska u pneumaticima možete da nađete ovde.