Proizvodi za automobile / venove / 4x4

stage_image1_lg

Switch now to summer tires from Continental.

AC Schnitzer

Od nule do 100 km/h za 6.9 sekundi, maksimalna brzina od 235 km/h, 190 KS/140 kW čiste snage

erfolgsstory_acschnitzer_01

1. Izazovi

Zadovoljstvo u vožnji uz ekološku svest : AC Schnitzer 99d

Od nule do 100 km/h za 6.9 sekundi, maksimalna brzina od 235 km/h, 190 KS/140 kW čiste snage i samo 99g/km CO2 – da li je to moguće? Dinamičnost, maksimalno uživanje u vožnji i, u isto vreme manja emisija ugljendioksida je nešto što je svaki serijski aktuelni  BMW u mogućnosti da ponudi. A to je i pravi izazov za obnovljenog tjunera vozila AC Schnitzer sa kojim se suočio svojim 99d koncept vozilom.

erfolgsstory_acschnitzer_02

Kao i uvek, izazov je bio da se napravi visok stepen sportskih performansi, ali je u isto vreme i drugom cilju dat sličan prioritet: Da se pokaže odgovornost za okolinu i, zauzvrat, da se napravi kratak pregled kako će trendovi da se razvijaju u narednih nekoliko decenija.

2. Performanse

Prilagođena vožnja 

AC Schnitzer 99d koristi BMW-ov najefkasniji dizel motor, koji u originalu potiče od 320d EfficientDynamics edition. Tjuner sa sedištem u Aachen-u jednostavno je podesio performanse podigavši broj orginalnih konjskih snaga sa 163 na 190.

erfolgsstory_acschnitzer_03

Inteligentno smanjenje mase

Vozilo je lakše neverovatnih 230 kg – sve zahvaljujući sistematičnom konceptu lake konstrukcije. Litiujm-jonska baterija i materijali kao ugljenik, magnezijum i titanijum su pomogli da se dostigne dramatično smanjenje mase. Ni jedna BMW serija nema karakteristiku lakog vozila!

Revolucionarno smanjenje mase

Punih 35 kg se takođe uštedelo kad su došli na red delovi koji se montiraju direktno na pneumatik. Materijali iz avio industrije kao i prilagođeni proizvodi kao  AC Schnitzer četvoroklipna, vrhunska, lagana oprema za kočenje sa sistemom za opoziv za prednju osovinu i jednodelni, veoma snažni, kovani naplatak tipa VIII  za točak sa titanijumskim šrafovima koji omogućava malu masu i maksimalnu agilnost.

erfolgsstory_acschnitzer_05

I Conti u timu

Continental BLUECO je specijalan koncept razvoja za AC Schnitzer 99d. Ovaj poboljšani ContiSportContact 5P omogućava optimalni otpor kotrljanja, moćne osobine pri skretanju i ZR ocenu brzine za preko 240 km/h.

3. Success

Bez kompromisa

Poboljšana aerodinamika, smanjena masa, manje trenje – i sve to bez kompromisa sa uživanjem u vožnji je ono što klijenti  AC Schnitzer-a cene već više od 20 godina. Izazov je prihvaćen i ciljevi moraju da se dostignu! Rezultat je bio toliko uspešan da je AC Schnitzer morao da napravi novo ime sa koncept koji pomera tlo: "Efikasne performanse".

erfolgsstory_acschnitzer_06

Fokus na suštinu, ali bez pravljenja kompromisa sa ostalom opremom: Naravno da je 99d opremljen kompletnom opremom kao što su vazdušni jastuci i ESC pa sve do multimedijalnog povezivanja (na primer veza bord kompjutera sa telefonom iPhone).

3.8 litara dizela za preko 100 kilometara. Teško je poverovati, ali je stvarno tako. Šteta što se ovaj san realizovao samo jednom, obzirom da je koncept vozilo razvijeno kao pokazna tehnologija, a ne za prodaju.