Proizvodi za automobile / venove / 4x4

stage_image1_lg

Zašto Continental

Testirano za vašu sigurnost

Postavljanje standarda unutar standarda

Image

Prije nego što neka od Continentalovih inovacija krene u proizvodnju, ona se najprije intenzivno testira. Već postojeće, kao i nove metode testiranja, jamče podesnost proizvoda za svakodnevnu upotrebu. Continental koristi i razvija sve napredniju mjernu tehnologiju za testiranje kako bi se naposlijetku došlo do zrelih i optimiziranih proizvoda.  

Mi vršimo testiranja radi vaše sigurnosti - širom svijeta.

Tijekom cijele godine mi uvijek ponovo dokazujemo da nema ograničenja na našim lokacijama za testiranje u SAD-u, Novom Zelandu, Švedskoj, Španjolskoj i, posljednje, ali ne manje važno, na našoj domaćoj stazi u blizini Hanovera, na Contidromu  – koja je također tražena referentna staza kod nezavisnih stručnjaka.  

Svaka od naših zimskih i ljetnih guma iz bilo kojeg dijela svijeta je, dakle, testirana u svim vrstama vremenskih uvjeta i uvjeta na cesti. Samo se po sebi razumije da se sve to odvija upotrebom najmodernijih metoda testiranja i mjerne tehnologije.  

Svake godine testira se 140,000 guma na prijeđenih ukupno 200 milijuna kilometara. Internacionalni tim profesionalnih testnih vozača učine više od 67,000 testova  – te prijeđu put oko svijeta 500 puta prije nego neka inovacija bude odobrena. Na taj način Continental može biti siguran da će izaći s najsigurnijim, najudobnijim i najpouzdanijim rješenjima u području mobilnosti. 

Winter Tire Test Research
Image

Prvi potpuno automatizirani sustav za testiranje guma iz Continentala.

24 sata dnevno, 365 dana godišnje: sustavom AIBA (Automatizirani analizator kočenja u zatvorenom) Continental podiže testiranje guma na novu razinu. Putem potpuno automatiziranog procesa u hali Contidrom, testno vozilo bez vozača ubrzava  sve do brzine od 120 km/h, a zatim koči naizmjence na hidraulički tjeranim površinama ceste sa standardiziranom podlogom. Ti se testovi mogu provoditi tijekom cijele godine na mokrim i na suhim površinama ceste te na posebnoj ledenoj stazi. I dok se testovi sprovode bez obzira na vremenske uvjete, Continental može ponuditi najprecizniji postupak testiranja kočenja na svijetu te poboljšati mogućnost reproduciranja za 70%. Stoga možete biti mirni jer će vaše gume imati izvrsnu učinkovitost kočenja bez obzira na vrijeme po kojem vozite.  

Mi koristimo kolačiće kako bismo vam osigurali najbolji ugođaj na našoj veb stranici. Kliknite ovde da biste saznali više ili promenili vaša podešavanja kolačića.