Proizvodi za automobile / venove / 4x4

stage_image1_lg

Zašto Continental

Testirano za vašu sigurnost

Postavljanje standarda unutar standarda

Image

Prije nego što neka od Continentalovih inovacija krene u proizvodnju, ona se najprije intenzivno testira. Već postojeće, kao i nove metode testiranja, jamče podesnost proizvoda za svakodnevnu upotrebu. Continental koristi i razvija sve napredniju mjernu tehnologiju za testiranje kako bi se naposlijetku došlo do zrelih i optimiziranih proizvoda.  

Mi vršimo testiranja radi vaše sigurnosti - širom svijeta.

Tijekom cijele godine mi uvijek ponovo dokazujemo da nema ograničenja na našim lokacijama za testiranje u SAD-u, Novom Zelandu, Švedskoj, Španjolskoj i, posljednje, ali ne manje važno, na našoj domaćoj stazi u blizini Hanovera, na Contidromu  – koja je također tražena referentna staza kod nezavisnih stručnjaka.  

Svaka od naših zimskih i ljetnih guma iz bilo kojeg dijela svijeta je, dakle, testirana u svim vrstama vremenskih uvjeta i uvjeta na cesti. Samo se po sebi razumije da se sve to odvija upotrebom najmodernijih metoda testiranja i mjerne tehnologije.  

Svake godine testira se 140,000 guma na prijeđenih ukupno 200 milijuna kilometara. Internacionalni tim profesionalnih testnih vozača učine više od 67,000 testova  – te prijeđu put oko svijeta 500 puta prije nego neka inovacija bude odobrena. Na taj način Continental može biti siguran da će izaći s najsigurnijim, najudobnijim i najpouzdanijim rješenjima u području mobilnosti. 

Winter Tire Test Research
Image

Prvi potpuno automatizirani sustav za testiranje guma iz Continentala.

24 sata dnevno, 365 dana godišnje: sustavom AIBA (Automatizirani analizator kočenja u zatvorenom) Continental podiže testiranje guma na novu razinu. Putem potpuno automatiziranog procesa u hali Contidrom, testno vozilo bez vozača ubrzava  sve do brzine od 120 km/h, a zatim koči naizmjence na hidraulički tjeranim površinama ceste sa standardiziranom podlogom. Ti se testovi mogu provoditi tijekom cijele godine na mokrim i na suhim površinama ceste te na posebnoj ledenoj stazi. I dok se testovi sprovode bez obzira na vremenske uvjete, Continental može ponuditi najprecizniji postupak testiranja kočenja na svijetu te poboljšati mogućnost reproduciranja za 70%. Stoga možete biti mirni jer će vaše gume imati izvrsnu učinkovitost kočenja bez obzira na vrijeme po kojem vozite.