Proizvodi za transport

Continental Winter Tires

Sa samopouzdanjem se suočite sa zimom.

Evropska nagrada za održivost dodeljena ContiLifeCycle fabrici

U novembru 2013.-te Continental je dobio Evropsku nagradu za održivost transporta za svoju novu ContiLifeCycle fabriku u Hanoveru koja kombinuje tehnički naprednu obnovu gazećeg sloja pneumatika sa ekološkim recikliranjem guma. HUSS izdavačka kompanija iz Minhena dodeljuje ovu nagradu svake druge godine da oda priznanje razvoju i dostignućima u okviru industrije komercijalnih vozila u smislu održivosti proizvoda.

Žiri od sedam slavnih stručnjaka za istraživanja, tehnologiju i transport dao je novoj ContiLifeCycle fabrici najveće ocene. Tri kategorje su bile ocenjene: 1. Ekonomija : Proces optimizacije i ušteda (30%); 2. Ekologija: Procena radnog veka proizvoda (40%); 3. Društvena odgovornost: Očuvanje i zaštita životne sredine i uslovi rada (30%)

Image

Inovativna i tehnički napredna oprema se koristi u ContiLifeCycle fabrici da se obnove dotrajali pneumatici za kamione u procesu koji štedi resurse. Ovaj proces koristi oko 50% manje energije i oko 80% manje vode u poređenju sa proizvodnjom novih pneumatika. Ostaci dobijeni tokom procesa obnove gazećeg sloja se dalje recikliraju i koriste u proizvodnji novih pneumatika, kao i onih kojima se obnavlja gazeći sloj. Ovo može da smanji 7.800 metričkih tona emisije ugljen dioksida u proizvodnom procesu svake godine, količina otpada se smanjuje za 80%. Obnovljeni pneumatici nude iste performanse kao da su novi.

Mi koristimo kolačiće kako bismo vam osigurali najbolji ugođaj na našoj veb stranici. Kliknite ovde da biste saznali više ili promenili vaša podešavanja kolačića.