Proizvodi za transport

Ekonomična potrošnja goriva u spoju s moćnim performansama.

Evropska nagrada za održivost dodeljena ContiLifeCycle fabrici

U novembru 2013.-te Continental je dobio Evropsku nagradu za održivost transporta za svoju novu ContiLifeCycle fabriku u Hanoveru koja kombinuje tehnički naprednu obnovu gazećeg sloja pneumatika sa ekološkim recikliranjem guma. HUSS izdavačka kompanija iz Minhena dodeljuje ovu nagradu svake druge godine da oda priznanje razvoju i dostignućima u okviru industrije komercijalnih vozila u smislu održivosti proizvoda.

Žiri od sedam slavnih stručnjaka za istraživanja, tehnologiju i transport dao je novoj ContiLifeCycle fabrici najveće ocene. Tri kategorje su bile ocenjene: 1. Ekonomija : Proces optimizacije i ušteda (30%); 2. Ekologija: Procena radnog veka proizvoda (40%); 3. Društvena odgovornost: Očuvanje i zaštita životne sredine i uslovi rada (30%)

Image

Inovativna i tehnički napredna oprema se koristi u ContiLifeCycle fabrici da se obnove dotrajali pneumatici za kamione u procesu koji štedi resurse. Ovaj proces koristi oko 50% manje energije i oko 80% manje vode u poređenju sa proizvodnjom novih pneumatika. Ostaci dobijeni tokom procesa obnove gazećeg sloja se dalje recikliraju i koriste u proizvodnji novih pneumatika, kao i onih kojima se obnavlja gazeći sloj. Ovo može da smanji 7.800 metričkih tona emisije ugljen dioksida u proizvodnom procesu svake godine, količina otpada se smanjuje za 80%. Obnovljeni pneumatici nude iste performanse kao da su novi.