Proizvodi za transport

Ekonomična potrošnja goriva u spoju s moćnim performansama.

Continental pohvaljen za ContiLifeCycle fabriku u Hanoveru

Image

U februaru 2014.-te stručni časopis “Tire Technology International” posebno je pohvalio Continetal-ovo recikliranje gume iz dotrajalih pneumatika zajedno sa obnavljanjem gazećeg sloja pneumatika u ContiLifeCycle fabrici u Hanoveru.

Hvaleći ContiLifeCycle fabriku član žirija Džo Volter, vanredni profesor univerziteta u Akronu je rekao: “Ponovno korišćenje dotrajalih proizvoda od gume treba da smanji Continental-ovu emisiju ugljenika dok je pravljenje pneumatika sa obnavljenim gazećim slojem takođe moderan ekološki doprinos. Ova inicijativa odogovara i potrošačima i okruženju.”

“Oduševljeni smo imenovanjem naše ContiLifeCycle fabrike za najbolju inovaciju u proizvodnji pneumatika.” Rekao je Kristijan Sas koji vodi Continetal-ovo odelenje za obnovu gazećeg sloja na pneumaticima za kamione i autobuse. Mi ovo vidimo kao potvrdu da smo našom jedinstvenom kombinacijom recikliranja gume i obnovom gazećeg sloja pneumatika osmislili održivo rešenje. U periodu od 18 meseci naš tim je ovu viziju pretvorio u stvarnost. Krajnji ishod je način obnove pneumatika koji je još više održiv i koji je dostigao novi nivo u smislu performanse i karakteristika proizvoda.”

Nagrade ovog časopisa za inovaciju i izuzetnost su priznanja za vizionarske napore u polju razvoja i pravljenja pneumatika. Suženi izbor mogućih dobitnika je baziran na nominacijama od strane čitalaca i tima urednika ovog čaopisa. Lista se tada prosleđuje žiriju koji čine međunarodni eksperti za pneumatike koji ocenjuju kandidate i biraju pobednike. Nagrade se uručuju u februaru svake godine na ceremoniji na sajmu tehnologije pneumatika u Kelnu.