Proizvodi za transport

Ekonomična potrošnja goriva u spoju s moćnim performansama.

Joseph von Fraunhofer nagrada za 2015.-tu dodeljena gumi od maslačka

Joseph von Fraunhofer nagrada za 2015.-tu dodeljena gumi od maslačka

U junu 2015.-te vodeći naučnici u projektu zvanom “RUBIN – Industrijski proboj  prirodne gume od maslačka” nagrađeni su prestižnom Joseph von Fraunhofer nagradom za svoje istraživanje Ruskog maslačka i razvoj prototipa automobilskih pneumatika na bazi gume od maslačka. U ovom projektu sa uspehom su sarađivali Fraunhofer institut  za molekularnu biologiju i primenjenu ekologiju, Institut za biologiju biljaka i  biotehnologiju univerziteta u Minsteru i Divizije Pneumatici Continental-a u Hanoveru. 

Nagrada je uručena u Visbadenu profesoru Dirku Pruferu i Dr. Kristjanu Sulce Gronoveru sa Instituta za biologiju biljaka i  biotehnologiju i Dr. Karli Reker (Continental). “Počastvovani smo da primimo ovu prestižnu nagradu za naš zajednički projekt,” rekla je Dr. Karla Rekter. “To ce da učini proizvodnju pneumatika još više ekološkom bez pravljenja kompromisa sa visokim standardima kvaliteta ili gubicima na performansama.”

Fraunhofer dodeljuje godišnje nagrade za izuzetna naučna dostignuća od 1978.-me. Joseph von Fraunhofer nagrade dodeljuju se istraživačima koji rešavaju praktične probleme. Nagrada čuva uspomenu na Fraunhofera (1787 – 1824), optičara i fizičara koji je koristio rezultate preciznih naučnih radova da razvije inovativne proizvode.