Proizvodi za transport

Ekonomična potrošnja goriva u spoju s moćnim performansama.

Nagrada za održivost za Conti Coach HA3

U novembru 2014.-te Continental je primio nagradu za dostignuće u tehnološkom razvoju. Conti Coach HA3 pneumatik za autobus osvojio je nagradu u kategoriji Pneumatici i servisi za pneumatike međunarodne Busplanner nagrade za održivost 2015.-te. 

Ovo je vec drugi put da međunarodna Busplanner nagrada biva dodeljena. Njen cilj je da prepozna održiv i vredan pohvale razvoj proizvoda od strane industrije autobusa i turizma.

Nagrada se dodeljuje od strane Busplanner magazina iz Minhena. Biznisi koji kombinuju izvanredan ekonomski uspeh sa društvenom odgovornošću i zaštitom okruženja, čije održive akcije vode daljem napretku i prosperitetu, bivaju nagrađeni svake druge godine.

Žiri koji je sastavljen od osam dobro poznatih stručnjaka iz biznisa, nauke i medija, dao je vrhunske ocene za Conti Coach HA3. Pozitivan uticaj pneumatika na smanjenje potrošnje goriva i emisije gasova bili su posebno pohvaljeni. “Ovo daje značajnu prednost dugim putovanjima autobusom u odnosu na druge vidove prevoza uključujući automobile, vozove i avione.” Prema žiriju, Conti Coach HA3 aktivno doprinosi poboljšanjima u efikasnosti, ekologiji i sigurnosti autobuskih kompanija. 

Image

Žiri je doneo odluku ocenjujući 1. Ekonomski uspeh u optimizaciji procesa i smanjenju troškova (30%), 2. Ekologiju kroz procenu radnog veka proizvoda (40%) i 3. društvenu odgovornost kroz brigu o ekološkim resursima, zaštiti sredine i uslovima rada (30%)