Proizvodi za transport

Ekonomična potrošnja goriva u spoju s moćnim performansama.

Continental je imenovan za proizvođača pneumatika godine

Image

U februaru 2014.-te Continental je dobio nagradu od stručnog časopisa “Tire Technology International”. Žiri sastavljen od međunarodnih eksperata imenovao je Continental proizvođačem pneumatika godine. 

Član žirija Dejvid Šo, vođa istraživanja u Tire Industry Research rekao je sledeće: “Po mom mišljenju Continental je kombinovao globalnu stratešku viziju sa vizijom održive budućnosti. Novo postrojenje u mestu Samter u Americi pokazuje privrženost globalnoj budućnosti, dok Hurricane mašina demonstrira želju da se smanji, reciklira i ponovo iskoristi. Istovremeno, njihovi pneumatici za automobile i kamione nastavljaju da dobijaju pohvale od nezavisnih testera i voznih parkova.”

“Oduševljeni smo imenovanjem za proizvođača godine 2014.-te,” rekao je Nikolaj Secer, član izvršnog odbora zadužen za Diviziju Pneumatika. “Pošto naša Divizija Pneumatika upravo pravi viziju za 2025.-tu, nagrada je stigla u pravo vreme. Ovo je veliko priznanje našem globalnom timu za uspešno izvršenje našeg dugoročnog plana razvoja koji takođe uključuje proširenje visokotehnoloških mogućnosti testiranja na našim probnim lokacijama kao i investiranja u nove proizvode, procese i tehnologije na najvišem nivou.

Nagrade ovog časopisa za inovaciju i izuzetnost su priznanja za vizionarske napore u polju razvoja i pravljenja pneumatika. Suženi izbor mogućih dobitnika je baziran na nominacijama od strane čitalaca i tima urednika ovog čaopisa. Lista se tada prosleđuje žiriju koji čine međunarodni eksperti za pneumatike koji ocenjuju kandidate i biraju pobednike. Nagrade se uručuju u februaru svake godine na ceremoniji na sajmu tehnologije pneumatika u Kelnu.