Proizvodi za transport

Ekonomična potrošnja goriva u spoju s moćnim performansama.

ContiLifeCycle u regionu Amerike

Danas Continental ima više od 30 autorizovanih ContiTread dilera u Kanadi, Sjedinjenim Državama, Meksiku, Čileu i Brazilu. Da snabde tržište, fabrika za obnovu gazećeg sloja u Moreliji u Meksiku, proizvešće više od million ContiTread pneumatika za Američko trzište. Međutim, planovi za taj region su još veći.

Image

“Naš cilj je da snabdemo naše ContiTread dilere sa kompletnom ponudom koja omogućava dilerima da razvijaju posao sa najboljim proizvodima, inžinjeringom i tehničkom asistencijom kao i operativnom podrškom,” objašnjava Džon Barns, ContiLifeCycle menadžer za ovaj region. Uskoro će biti ponuđeni specijalizovani softver za efikasno vođenje poslovanja radionica za obnovu gazećeg sloja na pneumaticima, kao i ContiMachinery, mašine za ovakve radionice koje je Continental napravio da ispuni specifične zahteve koje ove radionice imaju. Continental takođe želi da ima kompletnu ponudu za obnovu gazećeg sloja na pneumaticima, nudeći više od 800 artikala za uspešne poslove ovog tipa u Američkom regionu.

Trenutno je 18 proizvodnih linija ponuđeno u NAFTA i 13 u Latinskoj Americi koji odgovaraju novim Continental-ovim pneumaticima za kamione u smislu dizajna i  performansi. Sa uvođenjem novih pneumatika u upotrebu, uvodiće se i odgovarajući ContiTread tako da vozni parkovi mogu da uživaju u istim performansama pneumatika kao da su novi, sve do poslednjeg mogućeg obnavljanja. “Zahvaljujući napretku u konstrukciji karkase sa našim Generation 3 proizvodima i sa pravilnim održavanjem, Continental-ov pneumatik za kamione može da živi 4 puta, jednom kao novi pneumatik i 3 puta sa obnovljenim gazećim slojem.” – kaže Pol Vilijams, koji je na čelu pneumatika za kamione u regionu. Najzad, portfolio proizvoda biće sa ContiTread rešenjem koje  odgovara svakom novom pneumatiku.

Continental je prvi proizvođač u Severnoj Americi koji je ponudio ponovno narezivanje gazećeg sloja otvorenog ramena pogonske osovine verifikovano od strane US EPA’s SmartWay Transport Partnership za nizak nivo otproa kotrljanja. Continental je takođe bio i prvi proizvođač koji je podneo svoje proizvode SmartWay programu za verifikaciju tehnologija i prvi proizvođač koji je ponudio SmartWay verifikovanu obnovu gazećeg sloja na pneumaticima na obe pozicije osovine i  pogonske i prikolice. SmartWay je kolaboracija između Agencije za zaštitu okoline Sjedinjenih Država (EPA) i njihove industrije za prevoz tereta koja pomaže prevoznicima i logističkim kompanijama da uštede na troškovima za gorivo.