Proizvodi za transport

Ekonomična potrošnja goriva u spoju s moćnim performansama.

Naša ContiLifeCycle fabrika u Petaling Džaja u Maleziji

Planiranje i priprema ContiLifeCycle fabrike počeli su sredinom 2011.-te sa planiranjem novog izgleda, obnovom opreme i novim sistemom za upravljanje proizvodnjom. “Nakon ceremonije otvaranja, počeli smo da unapređujemo kontrolu karkasa  i kontrolu korišćenja širografije kako bi garantovali da se samo visoko kvalitetne karkase šalju narednim fazama u procesu obnove gazećeg sloja,” seća se Manuel Ruiz-Ortega, nekadašnji šef proizvodnje i R&D za obnovu gazećeg sloja APAC regiona. Sledila je modernizacija mašina.

Image

Međutim, sama oprema nije dovoljna za vrhunsku obnovu gazećeg sloja. Potrebni su takođe i visoko stručni i obučeni ljudi  kao i pouzdana evidencija karkasa, pa i sistemi  za upravljanje proizvodnjom i kvalitetom. Znači, cela naša radna snaga je testirana i zatim ponovo trenirana prema novim standardima kvaliteta. Razvili smo novi sistem koji ne samo da omogućava praćenje svake karkase, nego i praćenje parametara relevantnih za kontrolu kvaliteta tokom procesa obnove gazećeg sloja. Uz to, dodali smo i mogućnost lean proizvodnih alata kao Gemba Walk, 5S & Value Stream Mapping.

Ovo novo uređenje omogućilo je ContiLifeCycle fabrici u Maleziji da služi kao trening centar za ContiLifeCycle partnere iz celog APAC regiona. Kroz naš trening centar za obnovu gazećeg sloja pružamo našim partnerima uverenje da je Continental sa svojim ContiLifeCycle rešenjem pouzdan partner koji garantuje njihov budući biznis,” kaže Stenli Džordž, specijalista za ContiTread proces za APAC region. “Pre nego što dozvolimo partnerima da narezuju pneumatike na kojima smo naneli novi gazeći sloj, oni moraju da ispune naše visoke standarde.” Ovo uključuje kontrolu procesa i kvaliteta u svim fazama u partnerovom prozivodnom pogonu. A dok posećuju našu fabriku partneri mogu da se uvere u Continental-ove visoke standarde.