Proizvodi za transport

stage_goods_TT

Pneumatici za kamione

Pneumatici sa obnovljenim gazećim slojem razvijeni specijalno za sektor skupljanja otpada i recikliranje

ContiRe CityService

29/01/2015
  • Continental pruža nove vruće ponovno narezane pneumatike specijalno razvijene za vozila za prikupljanje otpada
  • Optimalna izdržljivost zahvaljujući dvostranoj ojačanoj bočnoj strani
  • ContiRe CityService HA3 za upotrebu na svim osovinama
  • ContiRe CityService HD3 specijalno za pogonsku osovinu i optimalnu trakciju

Hanover, 29. januar 2015. Nemački proizvođač premijum pneumatika Continental, po prvi put pruža novi ContiRe CityService, vruće ponovno narezane pneumatike ekskluzivno razvijene za vozila za prikupljanje otpada i sektor reciklaže. ContiRe CityService HA3 je ekstremno snažan i fleksibilan na svim osovinama sa ciljem da odgovori na zahtevene uslove ovog sektora. Vruće ponovno narezani pneumatik, čija smesa je posebno otporna na sečenje i cepanje, takođe daje pozitivan doprinos očuvanju životne sredine kompanijama za upravljanje otpadom.

Pneumatici za vozila koja se koriste za odlaganje otpada suočavaju se sa teškim izazovima. Uska skretanja, česta ubrzavanja i kočenja, manevrisanje u uskim prostorima i često ponavljana vožnja do kreiranja deponije stavljaju pneumatike pod veliki pritisak. Da bi odgovorio na ove posebne zahteve Continental je razvio ContiRe CityService HA3 pneumatik, koji garantuje optimalnu izdržljivost i dugačak servisni vek zahvaljujući inovativnoj strukturi gazećeg sloja i specijalno prilagođenoj gumenoj smesi. Štaviše, profil gazećeg sloja nije usmeren, pa ContiRe CityService HA3 može fleksibilno da se koristi na svim osovinama. To znači da potencijal obe ojačane bočne strane može u potpunosti da se eksploatiše. Pneumatik dobija potrebnu stabilnost kroz zatvoreni dizajn ramena. Izbacivači kamenja integrisani u žleb gazećeg sloja brzo izbacuju kamenje koje se zahvati.

20150129retreadedtires_image1

ContiRe CityService HA3 for all axles, ContiRe CityService HD3 for use on the drive axle. The new ContiRe CityService was specially developed for use in waste collection and it meets the tough requirements of this sector thanks to optimum durability and a long service life.

ContiRe CityService HA3 je vodeći primer u smislu recikliranja i održivosti koji igra posebno važnu ulogu u upravljanju otpadom. Vruće ponovno narezan pneumatik se proizvodi u ContiLifeCycle fabrici u Hanoveru. Proces vrućeg pnovno narezivanja zahteva znatno manje dragocene resurse, kao što je prirodna guma, u poređenju sa proizvodnjom novih pneumatika. Potrošnja energije u proizvodnji je smanjena i do 70 procenata što smanjuje emisiju ugljen-dioksida. Štaviše, količina otpada može da se smanji za više od 80 procenata i značajne uštede CO2 mogu da se dostignu korišćenjem specijalne reciklirane gume, kod koje je već obnovljen prah gazećeg sloja ponovo devulkanizovan u inovativnom procesu.

ContiRe CityService HA3 ima vizuelni indikator centriranosti Visual Alignment Indicator (VAI) koji pomaže da se utvrdi netačna centriranost točkova kamiona i prikolica u ranoj fazi. Premijum pneumatik takođe uključuje i indikatore abrazije bočne strane i oznaku M+S. Kao i svi Continental pneumatici, ContiRe CityService je konstruisan na specijalnoj premijum karkasi sa patentiranom unutrašnjom oblogom koja zadržava vazduh i sprečava postepeni gubitak pritiska u pneumaticima. Četvoroslojni trouglasti pojas i posebno robusna konstrukcija žičanog ojačanja garantuju dugačak i pouzdan servisni vek.

ContiRe CityService HD3 je specijalno razvijen za pogonsku osovinu za optimalnu trakciju u posebno zahtevnom okruženju. Njegov gazeći sloj blok-tipa nije usmeren. Pneumatik sa osnažene obe bočne strane može stoga da se koristi na obe strane osovine. Pored izbacivača kamenja, ContiRe CityService HD3 ima specijalne spojnice u obliku kravate, koje garantuju dopunsku stabilnost pri skretanju. Ista garancija proizvođača važi i za vruće ponovno narezane premijum pneumatike kao i za potpuno nove.

Novi ContiRe CityService pneumatici HA3 i HD3 dimenzije 315/80 R 22.5 su od sada dostupni. Pneumatici dimenzije 295/80 R 22.5 biće dostupni uskoro.

Kontakt
Press Contact Annette Rojas
Annette Rojas

Press and Event Manager

Tire Division

Continental

Büttnerstraße 25, 30165 Hanover, Germany

+49 (0) 511 938 2598

+49 (0) 511 938 2614

Kontakt
Press Contact Alena Bauer
Alena Bauer

Press and PR Manager

Truck Tires EMEA

Continental AG  l Tire Division

Büttnerstraße 25

30165 Hanover, Germany

+49 511 938-26199