stage_goods_TT

Pneumatici za kamione

Novi pneumatik niskog profila sa velikim opterećenjem za velike transporte

Conti EcoPlus HD3

05/03/2015
  • Continental lansira novu dimenziju 315/45 R 22.5 pneumatika za pogonsku osovinu
  • Veliki kapacitet opterećenja karkase zahvaljujući tehnologiji 0° krivine pojasa
  • Novi dizajn gazećeg sloja garantuje veliku pređenu kilometražu uz efikasnu potrošnju goriva

Hanover, Nemačka, 5. mart 2015. Strožije provere da bi se obezbedilo poštovanje dozvoljene ukupne visine transporta suočavaju transportna preduzeća sa novim izazovima i nameću nove koncepte vozila. Conti EcoPlus HD3 je prvi premijum pneumatik nemačkog proizvođača za pogonske osovine ekskluzivno razvijen za niskopodne prikolice. Ovaj 315/45 R 22.5 pneumatika je specijalno dizajniran za zahtevni segment transporta velike zapremine i uprkos svom malom prečniku, pogodan je za opterećenja osovine od 11.6 tona kod duple montaže. Ugradnja poslednje tehnologije čini ovaj niskoprofilni pneumatik najnižim u svojoj klasi i omogućava najbolju moguću upotrebu kod opterećenja unutrašnje visine od 3 metra kod prikolice bez prekoračenja maksilmalno dozvoljene ukupne visine.

20150305conti-ecoplus-hd3-Image01

The Conti EcoPlus HD3, size 315/45 R 22.5, for the drive axle.

Maksimalno dozvoljena spoljna visina od 4 metra je je stalni problem transportnih firmi. Upotreba uobičajenih pneumatika za kamione, kao što je serija 60, ne dozovljava da se unutrašnja visina opterećenja u potpunosti iskoristi bez prekoračenja maksimalno dozvoljene ukupne visine. Novi Conti EcoPlus HD3 315/45 je specifčno dizajniran za pogonsku osovinu niskopodnih prikolica. Sa prečnikom od samo 852 millimetara smanjuje visinu petog točka vučenog vozila i obezbeđuje da se ukupna dozvoljena visina ne prekorači. Da bi razvio ovaj pneumatik Continental je tesno sarađivao sa proizvođačima kamiona i prikolica koji su u celini prilagođavali svoje koncepte vozila.

Conti EcoPlus HD3 315/45 ima znatno manji prečnik od uporedivog pneumatika serije 60s. Kod duple montaže ovaj pneumatik je još uvek podesan za opterećenje osovine od 11.6 tona zbog konstruisanja krivine pojasa korišćenjem tehnologije 0°. Da bi se postigle uže bočne strane ovog niskoprofilnog pneumatika korišćena je specijalna užad karkase. Ovaj veoma stabilan, ali veoma fleksibilan materijal omogućava karkasi da lako izdrži velika lokalna savijanja od opterećenja.

Mali prečnik pneumatika takođe predstavlja specijalni izazov za gumenu smesu gazećeg sloja. Zbog nižeg obima kotrljanja niskoprofilni pneumatici prirodno imaju manju zapreminu habanja. Nova gumena smesa pneumatika Conti EcoPlus HD3 315/45 garantuje optimalno habanje gazećeg sloja sa malim otporom kotrljanja.

20150305conti-ecoplus-hd3-image02

The ideal partner for this low-profile steer axle tire is the new Conti EcoPlus HS3, size 355/50 R 22.5.

Kao i svi Continental-ovi pneumatici Generation 3, Conti EcoPlus HD 3 315/45 koristi karkasu prvoklasnog ponovnog narezivanja koju karakteriše unutrašnja obloga za zadržavanje vazduha protiv pojave gubitka pritiska vazduha u pneumatiku. Gazeći sloj sa ponovnim narezivanjem žlebova produžava vek trakcije pneumatika i čini ga ekonomičnijim. Bočnu stranu pneumatika Conti EcoPlus HD3 315/45 karakterišu M+S simbol i simbol pahuljice u planini sa tri vrha 3-Peak Mountain Snowflake symbol (3PMSF), čineći ga bezbednim izborom za puteve prekrivene snegom takođe.

U nastupajućim mesecima Conti EcoPlus asortiman će biti proširen sa Conti EcoPlus HS3, dimenzije 355/50 R 22.5. Zajedno sa Conti EcoPlus HD3 315/45, ovaj niskoprofilni pneumatik za upravljačku osovinu je idealan izbor za polu-kamione i polu-prikolice za transporte velikih zapremina.

Conti EcoPlus HD3 315/45 i Conti EcoPlus HS3 355/50 su dobrodošle dopune fimiliji pneumatika specifično dizajniranoj za usluge na velike razdaljine i regionalni transport uz čestu upotrebu autoputeva.

Press Contact Annette Rojas
Annette Rojas