Novi pneumatici za prikolice upotpunjuju Conti Hybrid familiju proizvoda

18/08/2015
  • Pneumatici za prikolice za mega lajnere dimenzija  435/50 R 19.5 i 445/45 R 19.5 za efikasnu potrošnju na regionalnim i dugim transportima.
  • Otpor kotrljanja smanjen za 15%
  • Optimizovano habanje i poboljšan dezen šare gazećeg sloja za znatno duži vek trajanja
  • Mogućnost obnove pneumatika nudi održivu optimizaciju troškova

Hanover 18.8.2015  U intenzivnom prevozu teških tereta, optimizovanje svakog kubnog metra prostora za utovar je bitno. Continental je razvio nove pneumatike za prikolice posebno za mega lajnere, koji pomažu da se maksimalno iskoristi dopuštena ukupna visina od četiri metra. Conti Hybrid HT3 435/50 R 19.5 je najnoviji dodatak Continental-ovom asortimanu. Nove pneumatike  za prikolice dimenzija 435/50 R 19.5 i 445/45 R 19.5 karakterišu visok kapacitet opterećenja i optimalan vek trajanja, zajedno sa smanjenim prečnikom. Kao i uporedivi pneumatici u formatu 22.5“  novi Conti Hybrid 435/50 R 19.5 i Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 dozvoljavaju teret od 9 tona. Oni istovremeno omogućuju najbolje iskorišćavanje 3 metra visine unutrašnjeg tereta, kada se koristi na poluprikolicama. Optimizovan oblik pneumatika i balansiran raspored tereta daju ovim pneumaticima za prikolice podjednako habanje šara što pomaže dužem veku trajanja. Stručnjaci koji su razvili ove pneumatike, uspeli su da smanje otpor kotrljanja novih pneumatika za 15% u poređenju sa prethodnim modelima. Zbog toga su oba pneumatika dobila ocenu „B“ za potrošnju goriva od EU sistema za oznake na pneumaticima. Conti Hybrid HT3 435/50 R 19.5 i Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 smanjuju potrošnju goriva i pri regionalnim i pri dugačkim transportima.

Novi pneumatici za prikolice Conti Hybrid HT3 435/50 R 19.5 i Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 omogućavaju maksimalan vek trajanja i značajno smanjuju potrošnju goriva  pri transportu velikih tereta i pri regionalnim i pri dugačkim transportima.

Novi oblik pneumatika i dezen šare gazećeg sloja čine pneumatike za prikolice posebno snažnim, posebno u oblasti ramena pneumatika. Zajedno sa "Plus Volume Pattern"  koju karakteriše velika količina gume na gazećem sloju, ove karakteristike obezbeđuju dug vek trajanja sa ravnomernim habanjem. Optimiziran dizajn unutrašnjih žlebova gazećeg sloja sprečava zavlačenje kamenja. Spoljni  žlebovi gazećeg sloja su dizajnirani da budu posebno robustni i da produže vek trajanja.

I Conti Hybrid HT3 435/50 R 19.5 i Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 imaju M+S (blato i sneg) simbol. Kao i svi pneumatici iz Conti Hybrid familije, oba pneumatika za prikolice cu dizajnirana da rade sa ContiLifeCycle rešenjima. Posebni indicatori u gazećem sloju na premijum karkasima pokazuju kada pneumatik treba da se obnovi. Takođe, karkasi za Conti Hybrid HT3 435/50 R 19.5 i Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 imaju AirKeep® unutrašnji sloj koji spečava smanjenje pritiska. Ojačanje čeličnim kablom i nova smesa gume na pojasu optimizuju mogućnost obnavljanja pneumatika.

Conti Hybrid familija pneumatika uključuje pneumatike u sledećim veličinama:

Conti Hybrid HS3

Dimenzije pneumatikaIndeks opterećenje i indeks brzineEfikasnost potrošnjePrijanjanje na mokromBuka pneumatika
245/70 R 19.5136/134 MDC74 dB (A)
265/70 R 19.5140/138 MDC74 dB (A)
285/70 R 19.5146/144 MCC74 dB (A)
305/70 R 19.5148/145 M CC76 dB (A)
385/55 R 22.5160/000 K (158/000 L)CB73 dB (A)
386/65 R 22.5160/000 K (158/00 L)CB73 dB (A)
275/70 R 22.5148/145 MCB69 dB (A)
315/70 R 22.5154/150 L (152/148 M)CB70 dB (A)
315/70 R 22.5156/150 L (154/150 M)CB70 dB (A)