New content item

Niskoprofilni pneumatik Conti Hybrid HT3 osvaja nagradu iF Design Award

16/02/2016
  • Niskoprofilni pneumatik dimenzije 445/45 R 19.5 osvaja nagradu u kategoriji "Proizvod"
  • Conti Hybrid HT3 impresionira kvalitetom dizajna, inovativnošću, bezbednošću i kopmatibilan je sa okolinom
  • Pneumatik za prikolicu sa dužim servisnim vekom i 15 procenata manjim otporom kotrljanja

Hannover, 16. februar 2016 "Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 pobeđuje više od 5,000 različitih konkurenata. Primamo ovu nagradu srećni i ponosni.  iF nagrada za dizajn prepoznaje visoke standarde koje mi stalno primenjujemo u razvoju svojih pneumatika u smislu performansi, bezbednosti i efikasnosti – a što može takođe da se vidi i u njihovom dizajnu," objašnjava Constantin Batsch, Podpredsednik za kamionske pneumatike u regiji EMEA.

Constantin Batsch, Podpredsednik za kamionske pneumatike u regiji EMEA

Niskoprofilni pneumatik izbio je na vrh u kategoriji "Proizvod" i impresionirao žiri od 58 članova, sastavljen od međunarodnih eksperata za dizajn, pri čemu su uzeti u obzir kvalitet dizajna, inovativnost, bezbednost, kompatibilnost sa okolinom, kao i drugi kriterijumi.

Pneumatikom Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5, Continental pruža veoma izdržljiv i efikasan u smislu potrošnje, pneumatik za prikolicu koji je posebno razvijen za prevoz kabastog opterećenja. Karkasa koja se ponovo narezuje poboljšava ekološku opredeljenost prevozničkih kompanija i daje pozitivan doprinos održivom prevozu robe, koji pri tome i čuva okolinu. Kao i svi pneumatici koji dolaze iz nemačkog premijum proizvođača, Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 je potpuno razvijen u kompanijskom odeljenju za razvoj, koji se nalazi u Continental-ovom pogonu u  Hanover-Stöcken-u. Odeljenje za dizajn razvija brend, primenu i segment vezan za koncept dizajn za sve tipove pneumatika. Cilj projektanata je da tehničke karakteristike pneumatika učine vidljivim pri pogledu na  njihov dizajn. Projektanti takođe prave poseban izgled za svaku familiju pneumatika, koji povezuje sve proizvode u asortimanu. Pored toga oni se staraju da Continental brend može da se prepozna pri pogledu na svaki pneumatik.

Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 impresionira kvalitetom dizajna, inovativnošću, bezbednošću i kompatibilan je sa okolinom i osvaja iF nagradu u kategoriji "Proizvod".

iF takmičenje u dizajnu svake godine organizuje iF International Forum Design GmbH još od 1954. Proizvodi koji osvoje nagradu se predstavljaju na ceremoniji 26. februara 2016. u hali BMW Welt u Minhenu sa međunarodno priznatim amblemom iF Design. Kao deo nagrade, Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 će takođe biti na ekranu iF Design izložbe u Hamburgu.

Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 karakteriše veliki kapacitet opterećenja i odličan servisni vek sa malim prečnikom. Sa opetrećenjem osovine od 9 tona, profil pneumatika za prikolicu dozvoljava najbolju upotrebu interne visine utovara od 3 metra, kada se koristi na poluprikolicama ili megalajnerima.  Optimizovana kontura pneumatika i balansirana distribucija opterećenja omogućava ujednačeno habanje šare i daje doprinos dugačkom servisnom veku. Zahvaljujući smanjenju otpora kotrljanja od 15 procenata u poređenju sa prethodnim modelom, Conti Hybrid HT3 445/45 R 19.5 se kvalifikuje za EU etiketu "B" u kategorji efikasne potrošnje. To znači da ovaj pneumatik za prikolicu smanjuje potrošnju goriva i u regionalnom i u međunarodnom transportu.

Miha Kofjač

Marketing communication manager