Proizvodi za transport

stage_goods_TT

Pneumatici za kamione

Električna mobilnost: Continental lansira prvi pneumatik optimizovan za električne autobuse u gradskom saobraćaju

08/04/2019

Conti Urban HA3

  • Povećan indeks opterećenja: novi pneumatik Conti Urban HA3 315/60 R22,5 može da podnese i do osam tona po osovini
  • Ravnomerno i sporo habanje zahvaljujući optimizovanom jedinjenju gaznog sloja i robusnoj konstrukciji kućišta

Hanover, 8. aprila 2019. Pneumatici za električne autobuse treba da podrže uobičajeno veliku ukupnu težinu vozila usled teške električne baterije i trenutnog obrtnog momenta. Da bi savladali ove izazove, pneumatici moraju da objedine prijanjanje, robusnost i natprosečni kapacitet opterećenja. Continental, kao tehnološka kompanija i proizvođač vrhunskih pneumatika, svojim novim pneumaticima Conti Urban HA3 315/60 R22,5 154/148J (156/150F) zadovoljava ovu novu potrebu. Ovi sveosovinski pneumatici za bezbedan električni prevoz putnika imaju izvanredno prijanjanje i nosivost od osam tona po osovini, što je 0,5 tona više od standarda za ovu veličinu pneumatika.

Conti Urban HA3

Conti Urban HA3 ima povećan indeks opterećenja zahvaljujući izuzetno robusnom kućištu sa žicom velike gustine i debljine. Takođe, ima čvrst i izdržljiv gazni sloj sa visokim proporcijama prirodne gume, koja povećava otpornost na rezove, pukotine, drobljenje, komadanje i abraziju, te omogućava dug vek trajanja i korišćenja punog kilometražnog potencijala pneumatika. Poseban izgled kontura pneumatika za gradske autobuse doprinosi izdržljivosti i ravnomernom habanju, dok širok gazni sloj obezbeđuje odličnu stabilnost pri skretanju i upravljanje za maksimalnu bezbednost u gradskom saobraćaju. Sigurnosne lamele visoke gustine obezbeđuju optimalno prijanjanje i pridržavanje uz traku, čak i u ekstremno vlažnim uslovima, tokom čitavog radnog veka pneumatika. Lamele su, takođe, razmaknute kako bi se smanjila buka radi veće udobnosti u vožnji. Pojačani bočni zidovi osiguravaju da pneumatik Conti Urban HA3 pouzdano izdrži česte kontakte sa ivičnjakom. Zahvaljujući mogućnosti obnavljanja, Conti Urban HA3 omogućava višestruki radni vek. Testiran je za simbol pahuljice u planini sa tri vrha (3PMSF), te je Conti Urban HA3 pogodan za upotrebu tokom čitave godine u mnogim evropskim regionima.

Luc Stabner (Lutz Stabner), šef za upravljanje proizvodima Continental pneumatika za kamione i autobuse za Evropu, Bliski istok i Afriku, navodi: „Novi Conti Urban HA3 optimizovan je za električne autobuse, pa otelovljuje dragoceno iskustvo koje smo ostvarili tokom naše nedavne saradnje sa proizvođačima komercijalnih vozila i opštinskim autobuskim kompanijama”. „Zahvaljujući izbalansiranom profilu performansi, ovaj pneumatik obezbeđuje bezbedno, udobno i ekonomično rešenje, koje omogućava električnu mobilnost u saobraćaju punom izazova, što se zasniva na stalnom zaustavljanju i kretanju.”

Kontakt
Mojca Lackovič
Mojca Lackovič

Marketing Communications Truck

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 2 450 34 35

+386 2 450 34 39