Potpuno održivi : Continental oprema električni kamion sa pneumaticima treće generacije i ContiPressureCheck™

11/08/2015
  • Pilot project by BMW and logistics company SCHERM puts a 40-ton electric truck on the road in Munich
  • Continental equips e-truck with tires with optimized rolling resistance and long service life from the Conti EcoPlus and Conti Hybrid ranges
  • The ContiPressureCheckTM integrated tire pressure monitoring system makes tires highly sustainable and economical

Hanover, 11.8.2015 Continental podržava zajednički projekat  BMW-a i njihovog partnera za logistiku SHERM grupe sa ciljem da se promovišu ekološki kamioni. Kao deo projekta, Continental oprema Terberg YT202-EV električni kamion sa svojim inovativnim pneumaticima treće generacije i integrisanim sistemom za praćenje pritiska u pneumatiku ContiPressureCheck™. Upravljačka osovina električnog kamiona je opremljena sa Conti EcoPlus HS3 veličine 355/50 R22.5 sa optimizovanim otporom kotrljanja. Conti EcoPlus HD3 veličine 295/55 R22.5 na pogonskoj osovini je odlično uklopljen.  Poluprikolica ovog e-kamiona  koristi Conti Hybrid HT3 pneumatike za prikolice u veličini 445/45 R19.5 koja omogućava optimizovan otpor kotrljanja i dug radni vek.

Jirgen Majdl (s leva), vođa logistike u BMW-u, Kurt Šerm, CEO SCHERM Grupe i Herman Borer, vođa BMW fabrike u Minhenu daju e-kamionu signal za start.

E-kamion putuje između SCHERM logističke kompanije i BMW fabrike u Minhenu nekoliko puta dnevno od početka jula, isporučujući module za vozila, kao što su amortizeri, opruge i stepen prenosa upravljanja.

Ekološki kamion vozi vrlo tiho zahvaljujući potpuno električnom pogonu. E-kamion koji će da otvori put za više električne mobilnosti u prevozu robe, predstavila je Ilze Aigner, bavarska ministarka u julu na zvaničnoj ceremoniji.  Opremljen sa Conti EcoPlus HS3 i Conti EcoPlus HD3 pneumaticima, električni kamion od 40 tona prevozi robu koristeći Continental-ove pneumatike sa optimizovanim otporom kotrljanja.  Specijlni dizajn šare na gazećem sloju značajno smanjuje otpor kotrljanja, čime se uveliko smanjuje habanje, čak i kada se koriste konvencionalna goriva.

Conti Hybrid HT3 R19.5 pneumatici koji se koriste na poluprikolici e-kamiona, bili su posebno razvijeni za kombinovanu upotrebu na magistralnim i autoputevima. Sa dugim vekom trajanja, oni su idealni za gradsku vožnju sa čestim kočenjima i ubrzavanjima kao i za skretanja u gradu. Ovaj pneumatik, koji je takođe optimizovanog otpora  kotrljanja, dobio je EU oznaku „B“ u kategoriji  efikasne potrošnje goriva.

Ekološki e-kamion je na putu sa Continental-ovim pneumaticima sa optimizovanim otporom  kotrljanja i dugim vekom trajanja iz Conti EcoPlus i Conti Hybrid asortimana i opremljen je sa integrisanim sistemom za praćenje pritiska u pneumatiku ContiPressureCheck™. Naravno tačan pritisak je takođe vrlo važan da bi e-kamion vozio efikasno. ContiPressureCheck™ integrisani sistem za praćenje pritiska u pneumatiku, nadgleda pritisak u pneumaticima na e-kamionu u realnom vremenu i neprekidno šalje kabini podatke o pritisku i temperaturi svih pneumatika. Kvalitet karkasa može da opadne ako pneumatik nije pod dovoljnim pritiskom, ali ako je kvalitet karkasa održavan pod željenim pritiskom, onda on može da se reciklira bez ikakvih problema kada se gazeći sloj istroši.

Izbegavanjem bušenja i održavanjem kvaliteta karkasa pneumatika, ContiPressureCheck™ smanjuje emisiju ugljen dioksida kompanija za transport i doprinosi održivom i ekološkom transportu roba.

SCHERM Grupa je aktivni globalni snabdevač sistema. Ona donosi rešenja u oblasti logistike, transporta, nekretnina i usluga. Ima oko 2.000 zaposlenih na 14 lokacija i oko 500 sopstvenih kamiona. Kompanija je definisala održivost kao jednu od svojih osnovnih vrednosti.

Press Contact Alena Bauer
Alena Bauer