Proizvodi za transport

New content item

Opremite svoj vozni park za budućnost.

Švedska: Broederna Oehmans AB

Iskopavanje zemljišta je osnovna delatnost Matsa Ohmana (Mats Oehman) i Hakana (Håkan), izvršnih direktora švedske kompanije za izvođenje radova Broederna Oehmans. Od 1981. godine, kompanija upravlja voznim parkom od 100 vozila. Testovi kompanije dokazuju da sistem ContiPressureCheck™ radi pouzdano čak i u najtežim okruženjima.


Čime se kompanija Broederna Oehmans AB bavi?

Mi smo kompanija za izvođenje radova sa dugogodišnjim iskustvom u zemljanim i građevinskim radovima. Poslujemo širom Švedske. 

 

Zašto ste izabrali ContiPressureCheck?

Nismo aktivno tražili rešenje koje bi moglo da prati pritisak u pneumaticima umesto nas, ali kada je prodavac kompanije Continental predstavio koncept koji uključuje premijum pneumatike i sistem ContiPressureCheck™, koji pokazuje trenutni pritisak i temperaturu pneumatika, odmah smo pomislili da bi bilo interesantno testirati ga. Želimo da ostanemo na samom vrhu, a sve što nam pomaže da smanjimo potrošnju goriva, povećamo vreme rada i omogućimo bezbedniji rad naših vozila jeste nešto što je za nas uvek interesantno, što se lako može zaključiti.

Da li je postojalo nešto u vezi sa sistemom za šta ste u početku bili skeptični?

Radimo u okruženju gde su pneumatici na našim vozilima podložni velikim opterećenjima svaki dan. Naravno da zbog toga nismo bili sigurni da li će sistem biti pouzdan, tj. da li sistem može da funkcioniše pod tim uslovima i da li možemo da se oslonimo na ono što sistem prikazuje. 

 

Zbog toga smo sproveli probni period u kojem smo dvostruko proveravali pritisak vazduha i temperaturu na osnovu senzora korišćenjem standardnog merača pritiska u pneumaticima. Rezultat je bio taj da sistem isporučuje zaista precizne podatke i takođe besprekorno radi u našem zahtevnom okruženju. Zaista možemo da se oslonimo na ovaj sistem!


Sada kada koristite sistem, šta Vam se najviše dopada?

Sistem se lako instalira i konfiguriše. Dopada mi se činjenica da sistem meri i pritisak i temperaturu, jer mnogi TPMS senzori mere samo pritisak, a previsoka temperatura u pneumaticima tokom dužeg perioda takođe može da im naškodi.

 

Na koji način Vam je sistem ContiPressureCheck™ pomogao u svakodnevnom radu?

Ranije smo ručno proveravali vazduh u pneumaticima, zbog čega smo morali da skidamo ventile, a kao rezultat toga, dugoročno posmatrano, postojala je opasnost od curenja i oštećenja pneumatika. Svi znaju da je potrebno vreme da se proveri vazduh, a sada to vreme možemo da posvetimo nečemu drugom.

 

Vreme rada naših vozila takođe se poboljšalo. Sada dobijamo nagoveštaj ukoliko nešto nije u redu sa pneumatikom, što znači da možemo da radimo proaktivnije i popravljamo problem pre nego što vozila moraju da se sklone sa puta zbog oštećenih pneumatika. Štaviše, već smo sačuvali najmanje dva pneumatika koja bi u suprotnom bila neupotrebljiva jer bismo morali da ih zamenimo. Ovaj sistem, očigledno, štedi i vreme i novac za nas! 

Da li biste preporučili ContiPressureCheck?

Definitvno. To je zaista pouzdan sistem, što znači da štedimo i da nam olakšava život. Čak bih voleo da istaknem da bi neprimenjivanje sistema predstavljalo gubitak novca.

 

Šta biste rekli o svojoj interakciji sa kompanijom Continental?

Imamo zaista dobar odnos sa kompanijom Continental i našim prodavcem, koji vodi računa o nama i prati redovne posete u vezi sa merenjima pneumatika i drugim stvarima. Dostupan je i ako imamo pitanja o pneumaticima ili sistemima.