Proizvodi za transport

New content item

Opremite svoj vozni park za budućnost.

Francuska: Express Marée

france web1

Osnovana 1948. godine sa sedištem u Lezinjan-Korbjeru u Francuskoj, kompanija Express Marée, koja je deo STEF grupe, specijalizovana je za transport i logistiku morskih proizvoda u Francuskoj i inostranstvu. Tehnički direktor Filip Barbje (Philippe Barbier) opisuje svoja iskustva sa sistemima ContiPressureCheck™ i ContiConnect™ u poslovanju sa prehrambenom industrijom u kojoj su rokovi izuzetno kratki.

 

Sa voznim parkom od 140 vozila i 250 vozača, kompanija Express Marée utovaruje ribu i morske plodove u lukama Bretanje i Pa de Kalea, zatim pakuje i isporučuje robu na svoje platforme u Bordou, Lezinjanu i Tuluzu. Roba se zatim prevozi ka sektorskim stručnjacima (trgovcima ribom i izlozima sa ribom u srednjim i velikim supermarketima) na maloprodaju.

 

„Naša profesija transportera specijalizovanog za hladni lanac robe podrazumeva značajna ograničenja u isporuci. Kada se riba upeca, imamo najviše 24 sata da upakovanu ribu dostavimo različitim platformama”, objašnjava Filip Barbje, tehnički direktor kompanije Express Marée. Da bi optimizovao upravljanje svojim voznim parkom, transporter je odlučio da kompletan vozni park opremi Continental pneumaticima za dugu vožnju serije Conti EcoPlus, sa digitalnim sistemom za nadzor pritiska i temperature pneumatika ContiPressureCheck™ nemačkog proizvođača.

 

 „U 2016. godini, kada nismo imali tehniku za praćenje vozila, pregledali smo sva različita rešenja na tržištu. Veoma brzo smo se okrenuli rešenjima koja nudi kompanija Continental. Izabrali smo proizvod koji nudi „efikasne” pneumatike u kombinaciji sa sistemima ContiPressureCheck™ i ContiConnect™, koji su predstavljali postojeća operativna rešenja. Glavni cilj bio je da se poboljša bezbednost vozača, a drugi da se poboljša kvalitet usluga i emisija ugljen-dioksida naših vozila. Pneumatici su isporučeni sa prethodno postavljenim senzorima, a kućišta su postavili naši predstavnici prodaje kompanije Scania. Krajem 2017. godine, 80% voznog parka opremljeno je takvim pneumaticima, a popravke u slučaju kvara brzo su bile prepolovljene. Nadamo se da ćemo ovu cifru još više smanjiti do kraja 2018. godine, kada će kompletan vozni park biti opremljen” – dodaje Filip Barbje.

Primena Continental rešenja, kako bi se sprečili incidenti sa pneumaticima i izbeglo neočekivano vreme neaktivnosti, kombinovana je sa kampanjama za podizanje svesti vozača. Ove kampanje fokusirale su se na očitavanje informacija sa ekrana kabine za sistem ContiPressureCheck™, na važnost pritiska u pneumaticima, kao i na to šta treba učiniti u slučaju upozorenja o pritisku. Continental je zaokružio ovu obuku objavljivanjem vodiča za najbolje prakse. Uspostavljeno je pravo partnerstvo između naše kompanije i kompanije Continental, a jedan od ciljeva bio je da vozači dobiju želju da dođu i rade za Express Marée zahvaljujući odličnim uslovima rada.


germany_banner-zitat-zerhusen
france web2

Drugi korak, koji se već sprovodi u sedištu u Lezinjanu, bio je da se instalira stanica za daljinsko očitavanje podataka kako bi se automatski sastavili podaci o pneumaticima kada vozila prolaze kroz lokacije prevoznika. Ovi podaci, koji se prenose putem senzora ugrađenih u pneumatike, dostupni su menadžeru voznog parka na veb- -portalu ContiConnect™.


Digitalna platforma menadžeru voznog parka daje direktan pristup stanju voznog parka, što mu omogućava da bez odlaganja pristupa podacima o hitnim pitanjima i da planira trenutno održavanje vozila zahvaljujući generisanju specifičnih izveštaja, koji se mogu razmenjivati sa pružaocem usluga.


Osim toga, platforma može automatski da šalje e-poštu i SMS obaveštenja različitim stranama (pružaocima usluga operacija, pneumatika, itd.), tako da mogu odmah da reaguju ukoliko se utvrde ozbiljne nepravilnosti pritiska ili temperature pneumatika.

 

Obnova voznog parka, instalacija sistema ContiPressureCheck™ i naknadna instalacija stanice za daljinsko očitavanje podataka omogućavaju kompaniji Express Marée da optimizuje korišćenje svog voznog parka.


Kompanija Express Marée je ostvarila sledeće prednosti u odnosu na 2015. godinu:

  • Značajno smanjenje kvarova pneumatika
  • Smanjenje troškova u vezi sa popravkama
  • Smanjenje emisija zagađujućih gasova
  • Smanjenje potrošnje goriva.
  • Pritisak u pneumaticima je sada potpuno optimizovan, što povećavaju performanse i trajanje pneumatika, uz istovremeno povećanje bezbednosti.

„Partnerstvo koje je uspostavljeno sa kompanijom Express Marée podržava politiku upravljanja kvalitetom, kojoj je kompanija posvećena, posebno od sticanja sertifikata ISO 9001 2013. Godine“ – zaključuje Stefan Gijone (Stéphane Guyonnet), menadžer za važne klijente kompanije Continental. „Naš kupac radi na kontinuiranom poboljšanju metoda transporta. Tehnička rešenja koja pruža kompanija Continental pomažu joj da postigne ovaj cilj i da budu usklađena sa politikom društvenoodgovornog poslovanja (CSR).”