Proizvodi za transport

New content item

Opremite svoj vozni park za budućnost.

Mađarska: Tüke Busz

hungary_tukebusz_tavi_tamas_04_web

Sa 200 autobusa i 500 zaposlenih, kompanija Tüke Busz Zrt. je tu da se postara da gradski prevoz u Pečuju stigne tačno na vreme, kao i da bude bezbedan. Direktor operacija Tavi Tamás kaže da njihovi autobusi prelaze 8,5 miliona kilometara godišnje, što znači da imaju ogromnu potrebu za pouzdanošću i bezbednošću svojih pneumatika.


Kakva je priroda Vašeg posla? Koje su Vaše osnovne kompetencije, a koje su Vaše oblasti specijalizacije?

Jedini cilj kompanije jeste da obezbedi nesmetano odvijanje javnog prevoza u Pečuju na osnovu rasporeda koji određuje grad. Od svih gradova sa pravom okruga, mi imamo drugi vozni park po veličini nakon Budimpešte. Pečuj je jedini veliki grad u kojem se javni prevoz odvija isključivo autobusima.


Kako biste opisali ključ uspeha u svom poslu?

U Pečuju živi oko 145 hiljada stanovnika, a trećina njih (oko 35 posto) koristi javni prevoz. To je izvanredan odnos unutar same zemlje. Nastojimo da pružimo visokokvalitetne usluge za stanovnike grada, zbog čega stalno investiramo u razvoj. Danas je prosečna starost vozila našeg voznog parka manja od deset godina, što je opet veliki broj s obzirom na prosečnu starost vozila u Mađarskoj.


Zašto ste bili zainteresovani za rešenje nadzora pritiska u pneumaticima? Koje prednosti ste odmah uočili? Da li ste u početku imali neke sumnje?

Moje prethodno radno mesto bilo je mesto regionalnog lidera u velikoj mađarskoj kompaniji za distribuciju pneumatika i svakodnevno sam nailazio na probleme u vezi sa pneumaticima. Još sam tada, kao i sada, shvatao da stalna provera pritiska u pneumaticima i održavanje pneumatika na odgovarajućem nivou predstavlja značajnu stavku. Pritisak u pneumaticima utiče na mnoge aspekte: na primer, na kilometražu, radni vek, potrošnju goriva vozila, a samim tim umnogome utiče i na troškove rada. Naravno, u početku smo imali sumnje, pa smo osim sistema kompanije Continental testirali još dva sistema. Testirali smo ih istovremeno na različitim pneumaticima, a nakon godinu i po dana, ContiPressureCheck™ se pokazao kao najjednostavniji sistem za korišćenje.

hungary-quote

Sada kada koristite sistem ContiPressureCheck™, šta Vam se dopada kod njega? Koje su glavne prednosti za Vas?

Kilometraža naših pneumatika značajno se povećala, a postoji i dosta pozitivnih tendencija u vezi sa potrošnjom goriva. Nije bilo potrebe za spasavanjem vozila u slučaju autobusa koji su opremljeni ovim sistemom, budući da vozači na vreme mogu da primete da nešto nije u redu sa pneumatikom ili da je došlo do pada pritiska. Ovim sistemom rešavamo dva problema: štedimo troškove spasavanja vozila i smanjujemo potrebu za zamenom pneumatika.


Na koji način Vam je sistem ContiPressureCheck™ pomogao da poboljšate svoje poslovanje?

U našoj kompaniji se primenjuje podsticajna šema, kod koje se nagrađuju vozači koji su u mogućnosti da smanje potrošnju goriva. Sistem kompanije Continental pruža veliku podršku jer se može uštedeti značajna količina goriva ukoliko vozilo radi sa optimalnim pritiskom u pneumaticima. Održavanje voznog parka takođe je olakšano jer naši zaposleni koji koriste sistem mogu bolje da se staraju o vozilima kojima upravljaju. Naši pneumatici prelaze veću kilometražu, što znači da se trošak po radnom veku pneumatika smanjuje. Sve u svemu, u mogućnosti smo da uštedimo veliku količinu novca korišćenjem sistema ContiPressureCheck™.


Kakve su povratne informacije Vaših kolega/zaposlenih (npr. menadžera voznog parka, menadžera radionice, vozača) koji rade sa sistemom ContiPressureCheck™ (na primer, u pogledu procesa ugradnje, vožnje, održavanja)?
Bili smo u mogućnosti da instaliramo opremu nakon relativno jednostavnog procesa montaže i uopšte nije bilo problema. ContiPressureCheck™ lako komunicira sa našim postojećim ugrađenim računarima. Uz pomoć kompanije Continental, uspeli smo da uspostavimo sistem u kom čak i daljinski možemo da nadgledamo stanje pneumatika na našim autobusima. Ovaj sistem je zaista jednostavan za upotrebu, ali u isto vreme pruža veliku količinu podataka, što u proteklih godinu i po dana nije zahtevalo nikakvo održavanje.

hungary
hungary_tukebusz_tavi_tamas_09_web

Da li biste preporučili ContiPressureCheck™? Zašto da, a zašto ne?

Definitivno bih i drugima preporučio upotrebu sistema ContiPressureCheck™, jer se troškovi za ugradnju sistema brzo vraćaju.


Kako biste ocenili interakciju sa zaposlenima u kompaniji Continental?
Kompanija Continental i danas, kao i u prošlosti, ima izvanredne aktivnosti nakon prodaje. Postoji stalna komunikacija između nas, oni nas pitaju za naše mišljenje o tome šta treba poboljšati i na koji način. Ova vrsta komunikacije je značajno doprinela činjenici da imamo ozbiljne namere po pitanju korišćenja sistema u budućnosti.


Generalno posmatrano, na koji način kompanija Continental dodaje vrednost Vašem poslovanju ili doprinosi Vašem uspehu – na primer, u pogledu pneumatika, obnavljanja gaznog sloja, pružanja usluga?
Želimo da svoje putnike bezbedno prevozimo do njihovih odredišta, zbog čega koristimo vrhunske pneumatike. Većina naših autobusa poseduje Continental pneumatike. Za direktora i menadžment naše kompanije važno je da vide da koristimo te pneumatike na ekonomičan način, kako u pogledu potrošnje goriva, tako i u pogledu pređene kilometraže.