Proizvodi za transport

New content item

Opremite svoj vozni park za budućnost.

Nemačka: Zerhusen Kartonagen

Germany: Zerhusen Kartonagen

Kompanija Zerhusen Kartonagen GmbH sa sedištem u Dameu u Nemačkoj oslanja se na inteligentna rešenja kompanije Continental za upravljanje pneumaticima još od 2014. godine. Počevši od sistema za nadzor pritiska pneumatika ContiPressureCheck™, kompanija je zakoračila ka inteligentnom nadzoru pneumatika 2016. godine kao jedan od prvih probnih korisnika sistema ContiConnect™.


Zahvaljujući sistemu ContiConnect™, direktor kompanije Roland Zerhusen može da prati svaki pneumatik u svom voznom parku.

 

Rešenje se sastoji od tri komponente: senzora u pneumaticima koji mere pritisak i temperaturu u unutrašnjosti pneumatika, stacionarnog prijemnika podataka, poznatijeg kao daljinska stanica za očitavanje podataka i veb-portala. Podaci se prenose sa senzora u pneumaticima do daljinske stanice, koja ih zatim šalje veb-portalu na analizu putem mobilne mreže. Korišćenjem veb-portala, menadžer voznog parka može lako da kontroliše stanje pneumatika. Takođe, proaktivno prima SMS ili e-poštu ako pritisak u pneumatiku nije u redu, što mu omogućava da preduzme odgovarajuće korake.

 

Zahvaljujući tome, direktor kompanije Zerhusen može u potpunosti da se fokusira na svoju osnovnu delatnost – na proizvodnju i prodaju kartonske ambalaže. Osim ekonomičnosti i efikasnosti, njegov primarni fokus je na kupcima: „Naša ambalaža od rebrastog kartona koristi se u industriji hrane, plastike i nameštaja za pakovanje proizvoda.” Kompanija Zerhusen svakodnevno isporučuje u proseku tovar 70 kamiona. „Glavne kupce snabdevamo sa dva ili tri tovara kamiona dnevno.” Da bismo zadovoljili dodeljeni vremenski rok za istovar kod kupca, neophodna je apsolutno pouzdana i tačna isporuka.

 

„Od kada smo počeli da koristimo ContiConnect™, do sada smo sprečili izduvavanje dvanaest pneumatika“ – kaže ovaj preduzetnik.  „Konkretno, inteligentno rešenje za upravljanje pneumaticima pomoglo nam je da se uhvatimo u koštac sa glavnim problemom nastanka oštećenja usled ugrađenih stranih tela.” Tokom čitave 2017. godine u voznom parku nije se izduvao nijedan pneumatik usled ugrađenih metalnih komponenti ili sličnih objekata.

germany_banner-zitat-zerhusen
Germany: Zerhusen Kartonagen

Još jedna prednost je ta da sada sva vozila u svakom trenutku voze sa optimalnim pritiskom vazduha. „Pre nego što smo počeli da koristimo sistem ContiConnect™ u našem voznom parku, nismo imali regulisan nadzor pritiska u pneumaticima niti smo se fokusirali na pritisak“ – priseća se Zerhusen. Pneumatici su bili jedan od aspekata koji se nadgleda u redovnim proverama u radionici za popravku automobila same kompanije. „Ovo rešenje se ne može zameniti ručnom proverom“ – kaže menadžer radionice Andreas Knupe (Andreas Knüppe). Kontinuiran nadzor i vožnja sa optimalnim pritiskom vazduha sada ne samo da pomaže da se spreče izduvavanje i kvarovi pneumatika već i štedi gorivo – prema procenama, tri do četiri litra na 100 kilometara.

 

„Barem sa uvođenjem sistema ContiConnect™, pitanje optimalnog pritiska u pneumaticima za vozače postaje veliki prioritet“ – kaže Zerhusen. „Ne samo zato što umnogome povećava bezbednost vozača i vozila, već i zato što vozači više ne moraju da se bave ovim pitanjem.” Sve informacije se dostavljaju odeljenju za raspoređivanje i radionici za popravku automobila, što znači da se može osigurati brza reakcija. Osim toga, kompanija voli da koristi tematiku sistema ContiConnect™ kako bi poboljšala svoj imidž. „Vozači govore o tome, mi svojim kupcima govorimo o tome, čak smo i pisali o tome u časopisu naše kompanije.” Sistem ContiConnectTM je tako brzo postao deo svakodnevnog poslovanja kompanije, postavši prihvaćen i u potpunosti integrisan.